130 let

Jürgen Klopp děkuje fanouškům Liverpoolu po postupu přes Villarreal do finále Evropské ligy. | foto: ČTK/AP

Klopp zašel až příliš daleko. Nechtěl bych být jako on, zlobí se trenér Villarealu

Sport
  •   13:00
LIVERPOOL/PRAHA - Po zápase Jürgen Klopp chodil po hřišti a divoce kynul tribunám. Jako obvykle po vítězství fotbalistů Liverpoolu. „Klopp je svůj, ale nechtěl bych být jako on,“ řekl Marcelino García Toral, jeho protějšek z Villarrealu.

Liverpool smazal ztrátu a postupuje, ve finále Evropské ligy vyzve Sevillu

Bylo krátce po čtvrteční semifinálové odvetě Evropské ligy, v němž Liverpool nečekaně hladce zvítězil 3:0 a postoupil.

Radost domácích byla velká, zklamání soupeře, který první zápas doma vyhrál 1:0, bylo ještě větší.

„Liverpool byl lepší než my,“ uznal Marcelinho, skromný a sympaticky vystupující chlapík během všech oficialit čtvrtfinálového souboje se Spartou.

Ale zároveň nelibě nesl „bláznivé“ chování kolegy Kloppa během celého utkání, hlavně při oslavách gólů. Kvůli tomu se v první půli dostali i do menšího konfliktu.

Anglie si během sedmi měsíců na to už zvykla. Pro Marcelinha to však bylo něco, co ještě nepoznal.

Zvlášť když lavičky obou týmů jsou na Anfieldu tak blízko sebe. „Dnes už to přeháněl, zašel až moc daleko. Ale je to skvělý trenér,“ řekl Marcelinho.

Zvrat v kauze Hillsborough. Za mrtvé fanoušky Liverpoolu může policie a organizátoři

Klopp, který mezi novináře přišel až jako druhý, mu to na tiskovce vrátil: „Nechtěl bych být ani vteřinu jako on, ale je to skvělý trenér.“

Liverpool v Evropské lize prožívá mimořádnou sezonu, to v Premier League jen průměrnou. Zdá se, že jen triumfem v pohárové soutěži se dostane do Evropy i pro příští sezonu. A to rovnou do Ligy mistrů. To by pro Liverpool bylo terno. Z anglické ligy má pouze teoretickou šanci a to jen na Evropskou ligu.

„Nenajdu slova pro náš výkon. To je na vás, jak o tom napíšete, je to přece vaše práce,“ prohodil směrem k novinářům po semifinále s úsměvem.

Autor: Miloslav Novák