Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kluci z Marseille po zápase vypadali, že se zastřelí, smál se střelec Coufal

Sport

  5:59
MARSEILLE (Od našeho zpravodaje) - V Liberci je tři roky a doteď nedal žádný gól. Povedlo se mu to až ve čtvrtek v noci na hřišti věhlasného Olympique Marseille. Trefa obránce Vladimíra Coufala rozhodla o tom, že fotbalisté Liberce, kteří se celý zápas bránili, si z jihu Francie vezou šťastnou výhru 1:0.

Vladímír Coufal (vlevo) tleská fanouškům foto: ČTK/AP

„Byl jsem v tak obrovské euforii, že kdyby byly dveře ze stadionu otevřené, proběhnu to až na cestu,“ zářil muž, který v 84. minutě rozesmutnil fanoušky Marseille.

Jak se vaše šťastná chvíle zrodila?
Asi jste sami viděli, že jsme dneska mohli dát gól jedině ze standardní situace, kdyby míč nějak propadl. Naštěstí propadl ke mě a já ho šťastně trefil. Jsem rád za celý tým, že to takhle dopadlo.

Liberec senzačně vyhrál v Marseille, slaví i Sparta. Plzeň padla

Vzal jste na sebe odpovědnost místo útočníků?
My jim ty střelecké pozice ani nepřipravovali, takže oni neměli z čeho střílet. Domácí nás točili fakt jako na kolotoči. Ale fotbal je prostě někdy takový. Nespravedlivý. Za tři body jsme ale samozřejmě rádi.

Minulé utkání s Bragou jste prohráli po vaší chybě. Měl jste o to větší motivaci to napravit?
Fotbal je o chybách. Minule jsem to vzal na sebe a jsem rád, že jsem to teď klukům mohl vrátit. Ale my jsme makali jako tým, děláme všechno společně.

Marseille vás zle svírala. Co jste si říkal při jejích útocích?
Trenér nám říkal, že když přežijeme dvacet minut, mohlo by to dopadnout dobře. Ale když jsme se v sedmnácté minutě po sobě podívali s kolegou z obrany Davidem Hovorkou, mysleli si, že si na druhý poločas vezmeme do každé stulpny pět korun na kolotoč. Točili nás opravdu hrozně.

Je asi jasné, že to byl váš životní gól...
Byl to vůbec první gól za Liberec, takže byl tím pádem i životní - a rovnou na stadionu v Marseille. Asi to bude drahé.

Máte šrámy z řady soubojů. Hodně vás utkání bolelo?
Ano, ale to je normální. Mám sešité ucho, ale jestli bych měl dát příště zase gól, klidně si nechám sešít i to druhé.

Brankář Slovanu Liberec Tomáš Koubek.
Hlavičkový souboj. Rolando (vlevo) a Lukáš Pokorný.

Nepřipomíná vám tahle výhra slavný triumf s Udine, kde jste se také celý zápas bránili a vyhráli jste?
Ano, po zápase v kabině jsme si na to s Davidem Pavelkou vzpomněli. Tehdy si borec v první minutě vzal balon a trefil břevno. Ale tihle borci z Marseille byli ještě výš než tehdy Udine.

Jak moc jste zamíchali postupovými kartami ve skupině?
Určitě se popereme o postup. Nikdo nepočítal, že tady vyhrajeme. Kluci z Marseille po zápase vypadali, že se zastřelí. Teď máme doma Groningen a když zvládneme i tohle, bude to super.

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...