Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kollera a Baroše vyšetří v Dortmundu

Sport

  13:41
WESTERBURG - Osud klíčových útočníků české fotbalové reprezentace na světovém šampionátu zůstává nejistý. Jan Koller s Milanem Barošem podle předpokladů neabsolvovali trénink a odjeli na další vyšetření na kliniku do Dortmundu.

Vážnost zranění Jana Kollera mají potvrdit i další testy. foto: TIMOTHY A. CLARYAFP

Koller ihned po utkání v Gelsenkirchenu podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, a přestože bylo vyloučeno natržení svalu, což by útočníka z mistrovství zřejmě definitivně vyřadilo, dnes raději podstoupil další kontrolu.

"Rozsah poškození svalů byl podle pondělního vyšetření sice nepatrný a je tam zřejmě jen pár natažených svalových vláken, což nás naladilo optimisticky, ale nechceme dělat žádné předčasné závěry. Proto dnes Koller odjel na další vyšetření do Dortmundu," uvedl lékař českého týmu Jiří Fousek. "Ale připouštíme, že po dnešním vyšetření se to v případě Kollera může posunout do negativa," uvedl Fousek.

Baroš má problémy s chodidlem už od 3. června, kdy se zranil v generálce s Trinidadem a Tobagem. Od té doby s týmem netrénuje a jeho stav se prý příliš nelepší. "Léčení neprobíhá podle představ, Milan stále cítí bolest při běhání. Před předzápasovým tréninkem dostal obstřik, ale po odeznění působení anestetik se bolest opět vrátila," popsal aktuální stav Fousek, který nechtěl předjímat, kdy se Koller s Barošem mohou vrátit do hry.

Koller se navíc dočkal neobvyklého gesta ze strany Franze Beckenbauera, který mu poslal kytici. Předseda organizačního výboru mistrovství světa mu zároveň popřál rychlé uzdravení. "Císařovo" gesto, o němž novináře informoval viceprezident organizačního výboru Wolfgang Niersbach, označila agentura Reuters jako velmi neobvyklé.

Na šampionátu se už zranilo několik hráčů, ale není známo, že by se někomu dostalo podobné pocty. "Je to mimořádný fotbalista a také mimořádná osobnost. V Dortmundu, kde hrál několik posledních sezon, je velmi populární. Všichni doufáme, že se brzy vrátí do hry," řekl Niersbach.
Autor: