Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Končím. Nekončí! Dynamo Kyjev odmítá koučovu výpověď, prý s ním nadále počítá

Prezident Dynama Kyjev Igor Surkis a trenér Mircea Lucescu foto: ČTK

Kyjev - Majitel fotbalového Dynama Kyjev Ihor Surkis popřel, že by trenér Mircea Lucescu skončil kvůli rozzlobeným fanouškům po pouhých čtyřech dnech ve funkci, ačkoli měl smlouvu na dva roky. Čtyřiasedmdesátiletý Rumun, jemuž příznivci slavného klubu v čele s bývalými hvězdami Olehem Blochinem a Ihorem Bělanovem nemůžou odpustit, že s konkurenčním Šachtarem Doněck získal osm ukrajinských titulů, v pondělí informoval o svém konci média.
  11:31

„Lucescu je hlavním trenérem Dynama. Nic víc k tomu nemám. Zítra k nám přiletí,“ prohlásil Surkis s tím, že bližší podrobnosti oznámí na tiskové konferenci po Lucescově příletu.

„Nechápu, že naši vlastní fanoušci jednali proti zájmům klubu. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl ukončit spolupráci s Dynamem. Děkuji předsedovi klubu Surkisovi za důvěru, ale nemůžu pracovat v tak nepřátelském prostředí,“ citoval v pondělí Lucesca rumunský časopis Gazeta Sporturilor.

Lucescu před příchodem do Šachtaru trénoval například rumunský národní tým, Dinamo Bukurešť, Brescii, Inter Milán či turecké celky Galatasaray a Besiktas. Šachtaru se ujal v roce 2004 a vedle osmi titulů a šesti domácích pohárů s ním v sezoně 2008/09 vyhrál i Pohár UEFA, předchůdce Evropské ligy.

Šachtar Lucescu opustil v roce 2016 a poté vedl Zenit Petrohrad a Turecko, na jehož lavičce skončil loni v únoru. Kyjevské Dynamo ovládlo ligu naposledy v roce 2016, od té doby skončilo čtyřikrát druhé za Šachtarem, naposledy o 23 bodů.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...