Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Konec legendy. Casillas se po nedávném infarktu rozhodl ukončit kariéru

Sport

  11:47
Porto - Legendární španělský brankář Iker Casillas se rozhodl ukončit svoji bohatou fotbalovou kariéru, píší portugalská média a britský portál Independent. Španělský mistr světa a Evropy, který koncem května oslaví 38. narozeniny se rozhodl ukončit profesionální kariéru na základě jeho nedávného infarktu, který utrpěl na tréninku FC Porto.

Gólman FC Porto Iker Casillas se loučí po vyřazení od Liverpoolu s Ligou mistrů. foto: Reuters

„Musím být vděčný, protože jsem měl obrovské štěstí. Chci poděkovat spoustě lidí, díky nim se cítím milovaný,“ řekl Casillas na tiskové konferenci po svém infarktu.

Casillas přišel do Porta v roce 2015 z Realu Madrid, se kterým vyhrál pětkrát španělskou ligu a třikrát Ligu mistrů. Portu pomohl v minulém ročníku získat ligový titul a Superpohár. 

Gólman FC Porto Iker Casillas se loučí po vyřazení od Liverpoolu s Ligou mistrů.
Gólman FC Porto Iker Casillas dává po vyřazení od Liverpoolu sbohem Lize mistrů.

Se španělskou reprezentací ovládl mistrovství světa v roce 2010 a Euro v letech 2008 a 2012. Za národní tým nastoupil ve 167 zápasech a je španělským rekordmanem. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším brankářem světa.

„Je v pořádku a jeho stav se neustále zlepšuje. Dodržuje pokyny lékařů a podle nich by se měl bez následků zotavit,“ citovala portugalská média manželku mistra světa i Evropy Saru Carbonerovou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!