Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kontroverzní gól Holanďanů

Sport

  13:18
BASILEJ - Zástupce UEFA potvrdil, že první gól Nizozemců byl regulérní.

Ruud Van Nistelrooij oslavuje se svými spoluhráči úvodní gól zápasu s Itálií foto: AFP

Vlnu emocí především na italské straně vyvolal úterní první gól Nizozemců, při kterém mistři světa reklamovali ofsajd. Na dnešní tiskové konferenci ale veškeré dohady zamítl generální sekretář UEFA David Taylor, který označil gól jednoznačně za regulérní.

V inkriminovaném okamžiku, kdy se Ruud van Nistelrooij trefil do italské sítě, se zdálo, že nizozemský kanonýr stojí v jasném ofsajdu. Za brankovou čarou však ležel ještě po střetu se spoluhráčem obránce Christian Panucci. A podle pravidel není důležité, zda se poslední hráč bránícího týmu nachází uvnitř hřiště, či vně.

 "Branka padla podle pravidel. Není mnoho lidí, dokonce ani těch přímo na hrací ploše, kteří znají správnou interpretaci pravidla 11," prohlásil Taylor, který se tím postavil za trojici švédských rozhodčích.

Myslíte si, že nové pravidlo přispěje k omezení simulování? Co když je hráč opravdu zraněn anebo ho za brankovou čáru dostane neúmyslně jeho vlastní brankář, jak se to stalo právě v tomto případě? Přidejte svůj vlastní názor do diskuse pod článkem.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.