Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Košťál zanechal spoušť

Sport

  11:43
PRAHA - Odchod Vlastimila Košťála z funkce manažera fotbalové reprezentace je jedním z hlavních témat na sportovních a mnohdy i titulních stranách dnešního českého tisku. Deníky nicméně připomínají, že právě místopředseda svazu Košťál navrhne výkonnému výboru jméno nového trenéra národního týmu.

Odcházející manažer reprezentace Vlastimil Košťál (vlevo) a končící reprezentační trenér Karel Brückner foto: ČTK

"Vlastimil Košťál po sobě u národního týmu nechal spoušť," uvedly Lidové noviny. Podle nich by o Brücknerově nástupci v žádném případě neměl rozhodovat Košťál, kterému se podařilo odradit Ivana Haška i Karla Jarolíma. "Nedělní kolaps volá po tom, aby došlo v realizační partičce k zemětřesení. Mužem číslo jedna na odstřel byl především nepostradatelný Košťál, výlupek všeho polistopadového gründerství, který nikdy neslyšel o korupci v Gambrinus lize," dodává v LN autor a vyzývá vedení svazu k odstoupení.

Sport po vyřazení týmu z ME konstatoval, že všechno zlé je k něčemu dobré. "Neúspěch překvapivě smetl i manažera  reprezentace Vlastimila Košťála, zřejmě nejneoblíbenějšího muže českého fotbalu. Přesto však ještě hodlá do týdne navrhnout  výkonnému výboru nového kandidáta na místo reprezentačního trenéra," připomněl list. MF Dnes soudí, že po zlé neděli nastává nová éra. "Český fotbal je na přelomu, národní mužstvo se začne omlazovat.

Skončil trenér Brückner, charizmatický kanonýr Koller i rozporuplný manažer Košťál. Reprezentace má před sebou otevřenou budoucnost, o níž mnozí tvrdí, že je velmi nejasná. Možná definitivně skončila báječná éra, vyzdobená evropskými medailemi: stříbrem z Anglie 1996 a portugalským bronzem 2004," napsala MfD.

Blesk přirovnal Košťálův krok k pohádce o královně Koloběžce. "Mocný pán se rozhodl, že po neúspěchu na EURO skončí jako manažer reprezentace. V pořádku! Jenže dál už příběh o 'hrdinském' kroku trochu skřípe. Košťál bude mít přes demisi zásadní vliv na výběr nového trenéra národního mužstva.
Dveře pro Petra Radu, veřejností těžko přijímaného, jsou tak otevřené," uvedl deník.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...