130 let
Tomáš Koubek fantasticky vychytal penaltu

Tomáš Koubek fantasticky vychytal penaltu | foto: Twitter.com/FCA_World

Koubek chytil penaltu a pomohl Augsburgu k výhře, Lipsko vyhrálo i bez zraněného Schicka

Sport
  •   17:48
Berlín - Brankář Tomáš Koubek pomohl fotbalistům Augsburgu chycenou penaltou v německé lize k vítězství 1:0 v Paderbornu. Hosté vyhráli po šesti zápasech. Lipsko bez zraněného Patrika Schicka zvítězilo na hřišti Herthy Berlín 4:2 a ztrácí bod na první Mönchengladbach, který má utkání k dobru. V dresu poraženého celku odehrál celý zápas záložník Vladimír Darida.

Nezastavitelná Chelsea válí dál. Po výhře nad Crystal Palace je v tabulce druhá

Koubek se vyznamenal v sedmé minutě, když vystihl směr penalty Klause Gjasuly a zabránil mu ve skórování. Vítězný gól Augsburgu padl v 41. minutě díky Philippu Maxovi, který z přímého kopu zakroutil míč ukázkově k tyči. Pro Koubka to bylo druhé bundesligové utkání s čistým kontem.

Od 75. minuty naskočil do hry v dresu hostů záložník Jan Morávek. Naopak stoper Augsburgu Marek Suchý kvůli zranění znovu chyběl.

Lipsko prohrávalo od 32. minuty, ale do konce prvního poločasu stav otočilo. Nejdříve vyrovnal z penalty Timo Werner a v první minutě nastavení dokonal zvrat Marcel Sabitzer. V závěru druhého poločasu přidali další branky hostů Kevin Kampl a znovu Werner, který je s 11 góly druhým nejlepším střelcem soutěže za Robertem Lewandowským z Bayernu (14). Konečný výsledek stanovil domácí útočník Davie Selke. Hertha prohrála v lize potřetí za sebou.

Schalke doma remizovalo s Düsseldorfem 3:3. Domací třikrát vedli, ale za hosty vždy odpověděl Rouwen Hennings, jenž zaznamenal hattrick.

Nováček Union Berlín podruhé za sebou zvítězil. Z Mohuče si odvezl výhru 3:2. Union vedl po 51 minutách o tři branky, o což se dvěma trefami postaral Sebastian Andersson. Domácí, kteří v minulém kole prohráli v Lipsku 0:8, se v závěru přiblížili na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat se jim nepovedlo.

Autor: ČTK