Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kouč AS Řím kritizuje Schicka, na něhož diváci pískají. V reprezentaci je výborný, u nás zakřiknutý

Sport

  13:40
ŘÍM - V závěru prvního poločasu nedělního utkání s Neapolí sice fotbalista AS Řím Patrik Schick vybojoval penaltu, ale když v 63. minutě střídal, domácí fanoušci pískali.

Patrik Schick foto: ČTK/AP

‚Vražda za bílého dne‘. Chelsea otočila zápas i díky gólu z dvoumetrového ofsajdu

Po prohře 1:4 ho nepochválil ani trenér Claudio Ranieri, který prohlásil, že český útočník hraje za italský klub jinak než v reprezentaci. Zkušený kouč čeká, kdy se mu Schick konečně předvede.

„V některých chvílích a situacích vypadá (Schick) stydlivě a zakřiknutě. V dřívějších zápasech za Sampdorii Janov nebo v reprezentaci je vidět jiný hráč - sebevědomý, motivovaný, pokouší se o driblink,“ řekl na tiskové konferenci po vysoké ligové porážce Ranieri.

Přitom když na začátku března převzal tým po odvolání kouče Eusebia Di Francesca, Schicka chválil. 

Zleva Brian Idowu z Nigérie a český reprezentant Patrik Schick při přátelském...
Patrik Schick inkasuje od portugalského sudího Díaze žlutou kartu.

„Patrik mi řekl, že je v pohodě. Ten kluk je tady, protože je to skvělý hráč. Ale čekám, kdy to mně i veřejnosti ukáže,“ doplnil Ranieri.

Schick přišel do římského celku předloni v létě ze Sampdorie Janov, podle spekulací za něj zástupci AS zaplatili ke 40 milionům eur (přes miliardu korun). 

Vysoká očekávání ale český útočník zatím nenaplnil. 

Bývalý hráč Sparty a Bohemians 1905 dal v této sezoně za AS v 28 soutěžních zápasech pět gólů, v minulém ročníku skóroval dokonce jen dvakrát v italské lize a jednou v domácím poháru.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...