130 let
Zklamaná hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo.

Zklamaná hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo. | foto: ČTK/AP

Kouč Barcelony varuje: Real boj o titul nevzdal. Já bych to také nezabalil

Sport
  •   12:28
Barcelona - Přestože fotbalisté vedoucí Barcelony mají v polovině španělské ligy na Real Madrid už devatenáctibodový náskok, trenér Katalánců Ernesto Valverde nevěří, že by „Bílý balet“ vzdal boj o mistrovský titul, jak naznačil například záložník Toni Kroos.

Barcelona v neděli zvítězila po obratu v San Sebastianu 4:2, naopak Real v sobotu doma nečekaně podlehl Villarrealu 0:1 a prohloubil výsledkovou i herní krizi. Obhájce španělského titulu je až na čtvrtém místě tabulky a podle Kroose už je prioritou madridského týmu kvalifikace do Ligy mistrů.

„Možná se v Realu Madrid více dívají na své sousedy v tabulce a také to tvrdí. Já však nemyslím, že by už vzdali boj o titul, přestože náš náskok je samozřejmě velký a důležitý,“ řekl novinářům Valverde.

„Nevzdalo to ani (druhé) Atlético Madrid a (třetí) Valencie, takže Real nebude výjimka. Já bych to v jejich situaci také nezabalil,“ doplnil třiapadesátiletý kouč, jehož svěřenci mají na druhou pozici devítibodový náskok.

Triumf nad Realem Sociedad mu udělal velkou radost, protože Barcelona dohnala dvoubrankovou ztrátu a na stadionu Anoeta zvítězila poprvé od roku 2007. „Jsem rád, že jsme zrušili tuhle kletbu, obzvlášť když jsme po půl hodině prohrávali 0:2,“ podotkl Valverde.

Barcelonský favorit na nečekaný stav dokázal zareagovat ještě před pauzou, kdy snížil záložník Paulinho. Po změně stran dokonal obrat dvěma góly Luis Suárez a výhru hostů na konci zpečetil další útočník Lionel Messi precizním přímým kopem.

„Real Sociedad hrál v první půli dobře a byl velice efektivní. Gól před přestávkou nám však hodně pomohl a ve druhém poločase jsme šli za vítězstvím. Věřili jsme si, přestože jsme hráli na neoblíbeném stadionu proti výbornému soupeři,“ prohlásil Valverde.

Po letním příchodu z Bilbaa se mu daří, Barcelona ještě v lize neprohrála a z 19 kol ztratila body jen při třech remízách. „Hlavně nemyslíme na velké věci, jsme soudní a postupujeme krok za krokem. Chceme v současných výkonech pokračovat, ale myslím, že můžeme být ještě lepší,“ konstatoval Valverde, kterému kvůli zranění ještě chyběla zimní rekordní posila z Liverpoolu Philippe Coutinho.

Autor: ČTK