Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kouč Citizens udivuje nesoudností. ‚Nezasloužili jsme si prohrát, Real měl štěstí

Sport

  10:30
MADRID/PRAHA - Podle trenéra fotbalistů Manchesteru City Manuela Pellegriniho byla porážka 0:1 s Realem Madrid v odvetném semifinále Ligy mistrů nezasloužená. Chilský kouč si myslí, že „Bílý balet“ měl ve vyrovnaném dvojzápase jen štěstí, když mu po úvodní remíze 0:0 doma k postupu do finále pomohla vlastní branka Fernanda.

Manuel Pellegrini (vpravo) říká Zinedinu Zidanovi, že měl jeho tým štěstí. foto: ČTK/AP

Real Madrid přetlačil Manchester City. Ve finále vyzve městského rivala

„Hráli jsme proti velmi silnému soupeři, který však nebyl lepší než my. Byl to vyrovnaný zápas a nemyslím, že jsme si zasloužili prohrát. Real jenom vstřelil šťastný gól,“ řekl Pellegrini novinářům.

Středeční utkání podobně jako úvodní semifinále v Anglii moc velkých šancí nenabídlo. Před pauzou zamířil hostující Fernandinho do tyče, po změně stran zase madridský Gareth Bale trefil hlavou břevno.

„Snažili jsme se, ale měli problémy s kreativitou stejně jako Real. Pracovali jsme celých 90 minut velmi dobře, proto domácí neměli moc brankových příležitostí. Ve skutečnosti to mělo skončit opět 0:0,“ konstatoval chilský kouč.

Gareth Bale z Realu Madrid slaví branku
David Silva z Manchesteru City a Dani Carvajal z Realu Madrid.

Podobný názor měl i brankář City Joe Hart, kterého ve 20. minutě překonal brazilský spoluhráč Fernando po nešťastné teči Baleova centru.

„Dali hodně šťastný gól, ale tak to prostě je. Real si toho za dva zápasy moc nevytvořil, ale upřímně, my také ne,“ uvedl anglický reprezentační gólman.

„Chyběl nám ten kousek navíc. Agüero se připomněl dobrou střelou v 88. minutě, ale udělali jsme dost, abychom vyhráli a postoupili? Nevím,“ přidal Hart.

Real Madrid přetlačil Manchester City. Ve finále vyzve městského rivala

Manchester City tak ve svém historicky nejlepším ročníku Ligy mistrů skončil mezi nejlepší čtyřkou.

„Byl to mimořádný rok, protože jsme došli až do semifinále. S Realem to bylo velmi těsné, ale teď se musíme soustředit na závěr domácí soutěže a opět se kvalifikovat do Ligy mistrů,“ upozornil Pellegrini, kterého v létě nahradí kouč Bayernu Mnichov Pep Guardiola.

„Z tohoto zápasu si asi moc nevezmeme, ale v Champions League jsme celkově vyrostli a ukázali některé dobré momenty. To si musíme vzít do příští sezony,“ dodal Hart.

Autor: