130 let

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp. | foto: Reuters

Klopp poslal domů hráče Liverpoolu z turné po Americe kvůli nedochvilnosti

Sport
  •   17:49
NEW YORK - Obránce Mamadou Sakho byl vedením Liverpoolu poslán z předsezonního turné po USA zpátky do Anglie. Šestadvacetiletý francouzský fotbalista byl podle trenéra Jürgena Kloppa potrestán za to, že opakovaně porušil týmová pravidla.

„Zmeškal odlet, zmeškal trénink a pak přišel pozdě na jídlo,“ citovala německého kouče britská média. „Začínám tady od nuly a snažím se vybudovat tým. Proto jsem si řekl, že by tohle mohlo pomoci. Až se za devět dní vrátíme, opět si o tom promluvíme,“ dodal bývalý trenér Dortmundu.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp a Kolo Toure se radují z postupu Liverpoolu do finále Evropské...

Podle Kloppa však Sakha nečekají další sankce. „Nejde o nic vážného. Máme však nějaká pravidla, která musíme respektovat. A když se tak neděje, tak musím nějak reagovat. A jak už jsem říkal v minulosti, nemám rád pokuty. Někdy to může být legrace, když jde o nějakou hloupost, ale udílení pokut většinou ničemu nepomůže,“ dodal.

Sakho momentálně léčí zraněnou achilovku. Nedávno byl také zproštěn obvinění z dopingu, kvůli kterému ale přesto přišel o start ve finále Evropské ligy a nemohl usilovat o nominaci na mistrovství Evropy.

Autor: ČTK