130 let
Plzeň - Sparta (trenér Plzně Pavel Vrba)

Plzeň - Sparta (trenér Plzně Pavel Vrba) | foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Rozhovor

Kouč Plzně Vrba: Slavii vyšel vabank

Sport
  •   21:45
PLZEŇ - Ještě v 88. minutě vedla Plzeň nad Slavií 2:0. Během dvou minut ale po gólech Kisela a Černého bylo vyrovnáno. "Slavia vyrovnala zaslouženě," smutnil trenér Plzně Pavel Vrba.

Jak si vysvětlujete, že vaši svěřenci prohospodařili dvougólové vedení za pouhé dvě minuty?
Zachovali jsme se v těch situacích špatně a zůstali tam nějací nepokrytí hráči. Slavia byla ve druhém poločase aktivní a asi zaslouženě vyrovnala. Celkově to bylo hodně atraktivní utkání s fotbalem nahoru dolu.

Přesto zřejmě nejste spokojený s výsledkem ani výkonem?
Můžu hráče pochválit jen za první polovinu zápasu. Dali jsme dva góly a nastřelili tyčku. Jasně jsme dominovali. Jenže v té druhé části jsme si nevytvořili dostatečný tlak a nechali Slavii nakonec moc prostoru.

A navíc se zdálo, že vám odešli síly...
Mohlo to tak působit, ale důvod byl jiný. Žádný tým se přece nežene dopředu, když vyhrává 2:0. Ne, to se zatáhne a napadá rozehrávku soupeře, aby ho případně potrestal. Přesně tak jsme to dělali i­my, ale špatně. Nezvládli jsme dvě důležité situace v rychlém sledu. Pro Slavii to byl vabank, který se jí podařil. Ale kondiční problémy bych v­tom nehledal.

Váš náskok na druhou Spartu se tedy ztenčil na čtyři body. Nejste teď pod ještě větším tlakem?
Noviny nás dostávají pod tlak neustále. Situace je stejná jako před šesti koly, kdy jsme měli náskok dvoubodový. Pořád to máme ve vlastních rukou a já věřím, že mužstvo má dostatečnou kvalitu. Titul zvládne uhrát, i když to nebude jednoduchá cesta.

Autor: Michal Hořejší