130 let
Harry Maguire

Harry Maguire | foto: Reuters

Kouč se za něj postavil. Maguire zůstane i po zatčení v Řecku kapitánem Manchesteru United

Sport
  •   15:15
Londýn - Obránce Harry Maguire zůstane i po incidentu během dovolené v Řecku, po kterém dostal podmíněný trest 21 měsíců vězení, kapitánem fotbalistů Manchesteru United. Ve funkci ho podpořil trenér anglického celku Ole Gunnar Solskjaer.

Dva hráči Manchesteru na hotel propašovali děvčata. Teď se nesmí přiblížit k týmu

Sedmadvacetiletý Maguire byl na ostrově Mykonos potrestán za slovní i fyzické napadení policisty a pokus o úplatek. Nejdražší obránce světa, který strávil dva dny ve vazbě, veškerá obvinění odmítl a po odvolání k řeckému soudu dosáhl plné obnovy procesu.

„Harry měl náročné léto. Neměl ani dlouhou pauzu, proto jsme mu dali pár dní na odpočinek navíc. Už je zpátky a vypadá v pohodě,“ uvedl na klubovém webu Solskjaer. „Vyrovnal se s tím dobře a já jsem na jeho straně, takže bude i nadále náš kapitán. To ostatní necháme na něm, jeho lidech a úřadech,“ dodal.

„Pro mě byl Harry vždycky naprosto skvělý člověk, vždycky byl pozitivní a vždycky zastával ty správné hodnoty,“ přidal Solskjaer, kterému se po pozitivním testu na koronavirus už vrátil i záložník Paul Pogba. Norský trenér doufá, že francouzský mistr světa bude připraven na úvodní zápas nové sezony 19. září proti Crystalu Palace.

Autor: ČTK