Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Pastoor: Nadávky na Peltu? Nezažil jsem, aby celá země skandovala totéž

Sport

  13:36
PRAHA - Šéfa fotbalové asociace Miroslava Peltu nizozemský trenér slávistických fotbalistů Alex Pastoor osobně nezná. Říká, že ho viděl jen na fotce. "Ale nikdy jsem nezažil, aby celá země skandovala stejnou věc, a že by fandové soupeřových mužstev v tomhle spolupracovali," poznamenal Pastoor po domácím zápase Slavie s Příbramí (3:0), který byl ve druhém poločase kvůli vulgaritám proti Peltovi na deset minut přerušen.

Alex Pastoor na tréninku Slavie. foto: MAFRA - Michal Šula

Co jste vůbec tomu přerušení zápasu ve druhé půli říkal?
Nerozumím tomu. V mé holandské kariéře jsem nikdy nezažil, aby se přerušovalo kvůli pokřiku fanoušků.

A nebál jste se, že bude utkání ukončeno a kontumačně prohrajete?
Z toho jsem strach neměl. Myslím, že v pravidlech ani není, abychom mohli prohrát takovým způsobem. Nejsem si jistý, jaké řešení tohoto problému by bylo ideální. Ale nedomnívám se, že by za to měl být odpovědný klub.

Piták: Začíná to být jako hokej

"Když rozhodčí po přestávce zápas přerušil, šel jsem fandům domluvit. Zavolal jsem si šéfa kotle, ale ten mě ujišťoval, že sprostý není, že ty vulgarity vždycky začne pár jedinců a další se k nim přidají," líčil slávistický kapitán Karel Piták.

"Ale celkově ta přerušení utkání neprospívají. Začíná to být jako hokej, nehraje se na poločasy, ale spíš na třetiny," dodal.

A znáte vůbec šéfa fotbalové asociace Peltu, k němuž byly vulgarity směřovány?
Viděl jsem ho jen na fotce. Ale nikdy jsem nezažil, aby celá země skandovala stejnou věc, a že by fandové soupeřových mužstev v tomhle spolupracovali.

Jak tříbrankové vítězství nad Příbramí hodnotíte?
Druhá výhra za sebou, to je výborné. Po porážce s Plzní jsme nezpanikařili a teď se blížíme k záchraně. Tehdy jsem řekl, že nás čeká jakési velké finále, tedy posledních pět zápasů, ve kterých musíme uspět co nejlíp. A to se nám zatím daří. Výhru nad Příbramí samozřejmě oslavíme, ale v týdnu se pak musíme co nejlíp připravit na příští zápas v Brně.

Co za jednoznačnou výhrou stojí?
Byla to skvělá spolupráce celého mužstva, prostě týmový výkon. Měli jsme mnohem víc šancí než jen na tři góly, ale zároveň jsme několik příležitostí darovali i soupeři. Klidně to mohlo skončit 6:1. Konečné jsme dali víc gólů, což hráčům jistě zvedne sebevědomí. Každopádně se v posledních dvou zápasech ukázalo, že jdeme správným směrem.

Po těsném vítězství na stadionu Bohemians 1905 jste prohlásil, že k záchraně ještě budete potřebovat sedm bodů. Jak to vidíte teď?
No, máme to ve svých rukou a řekl bych, že ty čtyři body se ještě budou hodit.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...