Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kouč Sparty Jozef Chovanec: Chceme navázat na úspěšná léta

Sport

  11:00
PRAHA - Aby se Spartě po pěti letech znovu otevřela brána do základní skupiny Ligy mistrů, musí dnes v posledním předkole porazit Žilinu. "Podle mě je to nejlepší klub na Slovensku," přiznává letenský kouč Jozef Chovanec (50).

Jozef Chovanec. foto: ČTK

A vede ho český trenér Pavel Hapal. Je na týmu hodně vidět jeho rukopis?
Dřív neměli žádnou koncepci. Ale od té doby, co tam před čtyřmi lety působil Čech Pavel Vrba, se všechno stabilizovalo. Mají dobré zázemí a starají se o mládež. Vhodně doplňují kádr a pořizují si hráče ze zahraničí. Byly to důležité kroky, které dnes přináší úspěchy.

Jak nebezpečný je slovenský mistr po herní stránce?
Má zkušené hráče doplněné o mladé talenty. Je to silné mužstvo, které ve 3. předkole přešlo přes favorizovaný bulharský Litex Loveč. Žilina předvedla organizovaný výkon i útočný styl.

ON-LINE

DUEL BUDEME SLEDOVAT V PODROBNÉ ON-LINE REPORTÁŽI OD 20:45 HODIN!

Jak moc je vlastně pro Spartu důležité postoupit?
Jak se to vezme, každý zápas za Spartu je přece důležitý. Uznávám ale, že je vše umocněné tím, že jde o Ligu mistrů. Jsme pod velkým drobnohledem a hráči nebojují jen za sebe, ale hlavně za klub.

... který by si rád znovu sáhl na miliony za start v základní skupině Ligy mistrů...
Rádi bychom navázali na sparťanská úspěšná léta. Teď jsme ale v nové éře a postup potřebujeme i ze sportovního hlediska. Evropské poháry přináší také růst herních výkonů u fotbalistů.