Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Koučovat národní tým je nuda, říká před svým brzkým koncem trenér Kostariky

Bývalý trenér Kostariky Gustavo Matosas. foto: Reprofoto

San José - Argentinský trenér Gustavo Matosas se rozhodl po 11 měsících ukončit působení u reprezentace Kostariky, důvodem je ztráta motivace. "Je těžké přebírat hráče z klubů. Mám je jednou za dva měsíce a to mě zabíjí. Nevěděl jsem, že je to tak těžké, myslel jsem si, že to dokážu nějak vydržet. Být trenérem národního týmu je nuda," řekl upřímně.
  15:31

Dvaapdesátiletý trenér Gustavo Matosas po 11 měsících zjistil, že pro něj není fotbal na reprezentační úrovni. Jako hlavní důvod uvedl nudu a časté prostoje mezi zápasy, díky kterým se necítil produktivní.

„Uvědomil jsem si, že se jako trenér národního týmu necítím neproduktivní, i když jsem na videu neustále sledoval soupeře,“ řekl Matosas ve středu. „Není to cesta, kterou se chci ve fotbal vydat.“

Argentinský lodivod je v současnosti nejvíce spojován s přestupem do Atlética San Luis v mexické nejvyšší soutěži.

„Je těžké přebírat hráče z klubů. Mám je jednou za dva měsíce a to mě zabíjí. Nevěděl jsem, že je to tak těžké, myslel jsem si, že to dokážu nějak vydržet. Být trenérem národního týmu je nuda,“ vysvětlil.

I přes jeho upřímný odchod o něm hovoří prezident Kostarického fotbalového svazu Rodolfo Villalobos jako o skvělém profesionálovi.

„Gustavo využil svojí klauzule o ukončení, která je v jeho smlouvě. Je to výborný trenér a přejeme mu jen to nejlepší,“ není zahořklý Villalobos.

Bývalý trenér Al-Hilal a Club Leon zažije svoji derniéru na lavičce Kostariky 10. září proti Uruguayi.

Autor: