130 let
Bývalý trenér Kostariky Gustavo Matosas.

Bývalý trenér Kostariky Gustavo Matosas. | foto: Reprofoto

Koučovat národní tým je nuda, říká před svým brzkým koncem trenér Kostariky

Sport
  •   15:31
San José - Argentinský trenér Gustavo Matosas se rozhodl po 11 měsících ukončit působení u reprezentace Kostariky, důvodem je ztráta motivace. "Je těžké přebírat hráče z klubů. Mám je jednou za dva měsíce a to mě zabíjí. Nevěděl jsem, že je to tak těžké, myslel jsem si, že to dokážu nějak vydržet. Být trenérem národního týmu je nuda," řekl upřímně.

Dvaapdesátiletý trenér Gustavo Matosas po 11 měsících zjistil, že pro něj není fotbal na reprezentační úrovni. Jako hlavní důvod uvedl nudu a časté prostoje mezi zápasy, díky kterým se necítil produktivní.

„Uvědomil jsem si, že se jako trenér národního týmu necítím neproduktivní, i když jsem na videu neustále sledoval soupeře,“ řekl Matosas ve středu. „Není to cesta, kterou se chci ve fotbal vydat.“

Argentinský lodivod je v současnosti nejvíce spojován s přestupem do Atlética San Luis v mexické nejvyšší soutěži.

„Je těžké přebírat hráče z klubů. Mám je jednou za dva měsíce a to mě zabíjí. Nevěděl jsem, že je to tak těžké, myslel jsem si, že to dokážu nějak vydržet. Být trenérem národního týmu je nuda,“ vysvětlil.

I přes jeho upřímný odchod o něm hovoří prezident Kostarického fotbalového svazu Rodolfo Villalobos jako o skvělém profesionálovi.

„Gustavo využil svojí klauzule o ukončení, která je v jeho smlouvě. Je to výborný trenér a přejeme mu jen to nejlepší,“ není zahořklý Villalobos.

Bývalý trenér Al-Hilal a Club Leon zažije svoji derniéru na lavičce Kostariky 10. září proti Uruguayi.

Autor: David Ako