130 let
Niko Kovač už není trenérem fotbalistů Bayernu Mnichov.

Niko Kovač už není trenérem fotbalistů Bayernu Mnichov. | foto: Reuters

Kovač po ostudné porážce s Frankfurtem končí na lavičce Bayernu, dočasně ho zastoupí asistent

Sport
  •   21:24
Mnichov - Niko Kovač už není trenérem fotbalistů Bayernu Mnichov. Den po debaklu 1:5 s Frankfurtem, který byl pro úřadujícího německého mistra nejvyšší porážkou za posledních deset let, se s vedením dohodl na ukončení smlouvy. Podle klubového webu tým dočasně převezme asistent Hans-Dieter Flick.

„Naše výkony a výsledky v posledních týdnech ukázaly, že je potřeba něco udělat,“ vysvětlil ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. „Vzhledem k tomu, jak jsme hráli, je to správné rozhodnutí,“ přidal osmačtyřicetiletý Kovač, který do Mnichova přišel před minulou sezonou a s týmem poté získal titul a vyhrál pohár.

V probíhajícím ročníku bundesligy Bayernu po deseti kolech patří čtvrté místo se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Mönchengladbach. V Lize mistrů je po třech zápasech bavorský celek stoprocentní a na kontě má i výhru 7:2 nad finalistou z Tottenhamu, ale právě od vítězství v Londýně v domácí soutěži vyhrál jen jeden ze čtyř zápasů.

Dočasným vedením Bayernu byl pověřen dosavadní asistent Flick. Bývalý trenér Hoffenheimu bude tým připravovat na středeční domácí zápas Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus a sobotní bundesligový duel s druhým Dortmundem. Na Borussii v tabulce Bayern ztrácí bod.

Autor: ČTK