130 let

Kovařík v souboji s Navasem. | foto: Reuters

Rozhovor

Kovařík: Debaklu jsem se nebál. Pocity jsou smíšené

Sport
  •   23:32
PLZEŇ (Od našeho zpravodaje) - Za stavu 0:1 měl velkou šanci na vyrovnání. Plzeňský záložník Jan Kovařík, ale pouze trefil záda obránce Zabalety. "Měl jsem dát gól, pak by ten zápas vypadal úplně jinak," litoval Kovařík po porážce 0:3 od slavného Manchesteru City.

V prvním poločase jste drželi s favoritem krok, co se stalo pak?
Věděli jsme, že má Manchester velkou kvalitu, což prokázal, ale my jsme jim to svými chybami usnadnili. Škoda. Nezvládli jsme 15 minut ve druhé půli, pak už se to těžko otáčí. S takovým mančaftem se hraje složitě za stavu 0:0, natož když prohráváte o tři góly.

Nebál jste se debaklu?
Nebál. Chtěli jsme pak ještě hrát pro diváky dopředu, abychom dali aspoň gól, což se bohužel nepovedlo. Měl jsem proměnit tu svou šanci. Cpal jsem to do protipohybu gólmana, ale trefil jsem míč špatně patou. Možná by to ani nešlo do brány. Měl jsem to dát.

V čem je největší síla Manchesteru City?
Jsou strašně silní v kombinaci, ty jejich narážečky... Když správně nezachytíte pohyb, umí to vyřešit. Ničím nás ale nepřekvapili. Chtěli jsme aspoň bod, ale máme další zápasy. Když navážeme na zodpovědný defenzivní výkon, nebudeme kazit při přechodu do útoku, hrát se dá s každým. Jen musíme mít trochu štěstí vzadu a proměnit jednu nebo dvě šance, protože o moc víc jich asi mít nebudeme.

Jak to vypadalo v kabině po zápase? Jste hodně zklamaní, že jste prohráli o tři góly, nebo jste si prostě řekli, že jste na Manchester neměli?
Ty pocity jsou takové smíšení, bylo tam určité zklamání. Chtěli jsme hrát s nejlepšími, hrajeme s nimi, musíme se s tím poprat. Když je soupeř lepší jako teď, můžeme mu jen pogratulovat.

Anketa

Oznámkujte výkon Plzně proti Manchesteru City na úvod základní skupiny Ligy mistrů.

1 56
2 294
3 436
4 145
5 123
Autor: