Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Krkič a spol.: My jsme Španělé, nemusíme se nikoho bát

Sport

  12:18
SILKEBORG - Španělská fotbalová reprezentace do 21 let prý přijela na mistrovství Evropy do Dánska s jasným cílem: odvézt si titul. Hráči jsou si vědomi své síly a vyhlašují, že nemají strach z žádného soupeře ve skupině, ve které budou hrát s Anglií, Českem a Ukrajinou. Zároveň prý chtějí napravit zklamání z před dvou let, kdy na turnaji vypadli už ve skupině.

Nezastavitelný Bojan Krkič. foto: Reuters

"Po špatné zkušenosti ze šampionátu v roce 2009 hodláme udělat všechno pro to, abychom nyní uspěli, postoupili na olympiádu a získali titul," prohlásil kapitán Javi Martínez, který před rokem vyhrál s reprezentačním áčkem mistrovství světa. "Je pravda, že máme těžkou skupinu, ale my jsme Španělsko. To soupeři by se měli bát nás a ne my jich," dodal.

Barcelona Bojan.

Podobného názoru je i obránce José Angel Valdés. "My se nesmíme bát nikoho. jen musíme k zápasům přistoupit s pokorou. Pokud potvrdíme naše kvality, neměli bychom mít problém," tvrdí obránce Gijónu. "Jsme hrdí na to, že máme v týmu dva mistry světa. My také chceme nějaký titul, proto jsme přijeli do Dánska vyhrát," dodal.

Kromě Martíneze vyhrál před rokem mistrovství světa i Juan Mata. Je to teprve podruhé v historii, kdy mistr světa následně hrál za jednadvacítku. V roce 1982 to byl Ital Giuseppe Bergomi, který jako osmnáctiletý byl u triumfu na MS a pak nadále oblékal dres jednadvacítky. "Je zajímavé, že kromě Bergomiho se náš případ už neopakoval. My jsme tu ale proto, abychom pomohli týmu uspět," řekl Mata.

Juan Manuel Mata.

Trenér Luis Milla neskrývá před startem šampionátu spokojenost s výkonností týmu. "Potěšil mě především přístup hráčů v přípravě. Chci produkovat s týmem typický španělský fotbal založený na držení míče, a to se v přípravě dařilo," prozradil Milla. Před startem šampionátu ho však trápí menší zdravotní komplikace jeho svěřenců. Brankář De Gea si před týdnem vykloubil malíček, Thiago a Mata mají problémy s kotníkem a Muniain léčil angínu.

"Na nedělní zápas s Anglií by ale všichni měli být připraveni," dodal Milla. Jeho svěřenci v posledním přípravném utkání před ME remizovali v neděli s Ruskem 1:1, když jediný gól dal Herrera. "Nastoupili jsme v sestavě, která se bude hodně podobat té proti Anglii. Po vstřeleném gólu jsme se možná zbytečně zatáhli do obrany, ale měli jsme v utkání velmi dobré pasáže, kdy jsme soupeři nepůjčili míč," hodnotil zápas Milla.

Iker Muniain.

Ten do utkání s Ruskem nasadil sestavu: Mariňo (46. Miňo) - Montoya (63. Azpilicueta), Botía, Domínguez (63. Víctor Ruiz), Didac - Javi Martínez (75. San José) - Capel (75. José Angel), Thiago (69. Rubén Pérez), Herrera (46. Parejo), Krkic (46. Jeffrén) - Adrián López (63. Emilio Nsue).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!