Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Krmenčík se po svém prvním gólu vysmíval sparťanům, střídačku krotil sudí

Sport

  23:00
PRAHA - Byl za plzeňského hrdinu. Útočník Michael Krmenčík přišel na hřiště šlágru 26. kola Synot ligy v 79. minutě a dvěma góly pak definitivně pojistil vítězství Plzně na půdě Sparty 3:0 a svým barvám de facto i titul. V návalu radosti se ale dopustil i hodně nesportovního gesta.

Michael Krmenčík to se slavením prvního gólu na Letné trochu přehnal. foto: ČTK

V 84. minutě vyskočí sparťan Costa na polovině hřiště na záda plzeňskému Kolářovi jakoby si jej chtěl osedlat, to se mu ale nepovede, co je ale pro Spartu horší, mine ve výskoku i letící míč, který propadne za něj přímo ke kopačkám rozběhnutého Michaela Krmenčíka.

Třiadvacetiletý odchovanec Sokolova si balon potáhne na hranici vápna a křížnou střelou překoná brankáře Bičíka. Plzeň vede 2:0 a všichni zúčastnění ví, že je sakra blízko mistrovskému titulu.

Utkání 26. kola první fotbalové ligy: Sparta Praha - Viktoria Plzeň 24. dubna v...
Utkání 26. kola první fotbalové ligy: Sparta Praha - Viktoria Plzeň 24. dubna v...

Emoce s hostujícími hráči cloumají, což nejlépe dokládá právě autor branky, který si to namíří od pokutového území přímo ke své střídačce, kterou musí krotit čtvrtý sudí. A při chycení dresu za plzeňský znak jej provokativně ukáže po cestě také sparťanské lavičce, před kterou ještě roztáhne vítězoslavně paže.

Až poté padne do náruče svým spoluhráčům. „Hrozně si to užívám. Jsem dojatý, jsem z toho v pr....,“ přiznal už v klidu po zápase novinářům. O kontroverzním momentu pomčel.

Michael Krmenčík provokuje sparťanskou střídačku.

Je pravdou, že večer na Letné předváděl především povedené fotbalové kousky. Šest minut po první trefě se rozběhl ke sparťanské brance podruhé a krásným lobem uzavřel skóre na 0:3 pro hosty.

Plzeň potupila Spartu třemi góly. Zmar Letenských završila neproměněná penalta

„Od začátku se mi zdálo, že Bičík stojí hrozně venku. Tak jsem to říkal i Vaňousovi (Vaňkovi), ať ho zkusí přehodit. Pak jsem při té mé akci viděl, že stojí fakt kousek za penaltou, tak jsem ho zkusil přehodit a naštěstí to vyšlo,“ liboval si Krmenčík.

„Přál jsem si to už jako dorostenec dát ligový gól za klub mého srdce. Prostě se to povedlo, ještě dvěma góly na Spartě. To je taková třešnička na dortu,“ vyznal se nakonec bývalý hráč Ostravy a Dukly Praha.

Pokud na západě Čech zůstane, bude hodně zajímavé sledovat jeho další případné vystoupení na Letné. Jak dokládá především David Limberský, sparťanští příznivci podobné výstřelky příliš netolerují...