Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Krvavá anglická fotbalová sobota ve znamení ošklivých zranění

Sport

  9:00
PRAHA/LONDÝN - Oba týmy bojují o titul. V rámci 30. kola se slovo "boj" pro zápasy vedoucího Manchesteru s Boltonem (1:0) a West Bromwiche proti druhému Arsenalu (2:2) hodilo dokonale. Na Old Trafford se nechal v 78. minutě vyloučit mladý stoper Johnny Evans po hrozivém skluzu do nohou Stuarta Holdena, na The Hawthorns se tvrdě srazili hlavami domácí James Morrison a hostujicí stoper Laurent Koscielny.

W.B.A. - Arsenal (Morrison). foto: Reuters

Červená karta Johnnyho Evanse

Třiadvacetiletý stoper má před sebou jistě zářnou budoucnost. Ovšem severoirský reprezentant čas od času nevyvaruje zkratu. Někdy z toho padne gól, jindy to odnesou zraněním soupeři. V sobotním odpoledni v duelu Manchester United-Bolton nastala druhá situace. V 75. minutě se po vyhraném souboji řítil do šance hostující Stuart Holden.

Míč mu odskočil a toho chtěl využít Evanse, zastavil pohyb zpět a skluzem se vrhnul pod nohy soupeře. S kulatým nesmyslem si ale spletl pravé koleno hostujícího hráče, kterému do kloubu udělal několikacentimetrovou díru. "Je na cestě do nemocnice. Snad se nepotvrdí poškození kolenního kloubu a je to jen povrchové zranění, na které stačí pár stehů," řekl kouč Boltonu Owen Coyle.

Evans viděl z ruky hlavního sudího po právu červenou kartu, i když spíše než o úmysl šlo o nešikovnost mladého stopera. United i o deseti nakonec zásluhou Berbatova vybojovali důležitou výhru 1:0.

Francouzská hlava tvrdší té skotské

Takové štěstí ovšem již neměli hráči Arsenalu. I v duelu druhého celku Premier League tekla krev. Hodně krve. V 19. minutě se srazili hlavami hostující stoper Laurent Koscielny a domácí záložník James Morrison. Střet dvou brousků odnesl hůře skotský hráč, při pohledu na krev řinoucí se z jeho hlavy se muselo slabším povahám dělat špatně.

W.B.A. - Arsenal (Mulumbu a Wilshere).

Morrison ale ukázal odolnost své vůle, k překvapení všech totiž domácí manažer hráče nestřídal. Jedenáctinásobný reprezentant, který se na podzim představil i v kvalifikačním duelu o postup na EURO 2012 proti výběru Michala Bílka, se po šití a patnácti minutách na ošetřovně vrátil na hřiště. Odvážný tah domácím vyšel, v oslabení neinkasovali.

Nakonec však vedení 2:0 neudrželi a Arsenal v závěru alespoň srovnal na konečných 2:2. I tak ale domácí mohli slavit. Morrison dohrál celý duel.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.