Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kubíček: Starka mi vyhrožoval

Sport

  19:56aktualizováno  22:04
PRAHA - AKTUALIZOVÁNO - V dnešním pořadu Českého rozhlasu Radiožurnál přiznal šéf olomouckého klubu a člen výkonného výboru ČMFS Jiří Kubíček, že mu bylo ze strany kolegy a šéfa Příbrami Jaroslava Starky vyhrožováno. Dále také ve dvacetiminutovém povídání obvinil některé členy z toho, že jim jde jen o moc, a že 27. června budou blokovat zvolení nového vedení Českomoravského fotbalového svazu.

Jiří Kubíček (vpravo) - ilustrační foto. foto: ČTK

Martin Veselovský si dnes do svého pořadu pozval kontroverzního šéfa klubu z Hané Jiřího Kubíčka. Ten se rozpovídal nejen o záležitostech ohledně nového kouče národního týmu, ale také o poměrech ve vedení ČMFS.

"Hodnotit, zda bylo zvolení Františka Straky správné nebo ne, mi týden po volbě nepřísluší. Každopádně i z této volby je jasné, jaké je rozdělení ve Výkonném výboru ČMFS (VV). Že je tu část, které jde především o moc a zisk - ta sedmičlenná Starkova a pak opozice, ve které jsem také já," řekl Radiožurnálu Kubíček a pokračoval dál.

"To, že jde Starkově skupině o moc je zjevné ze spousty faktorů. Jak je možné, že se výkonný výbor nedohodne na délce kontraktu pana Straky a na následné tiskové konferenci již pan Chvála, který za finance na svazu nezodpovídá řekne novinářům, na jak dlouho dobu by měl pan Straka u národního týmu působit? Této části VV jde o to, udržet Straku v čele národního týmu i pro kvalifikaci a zablokovat zvolení nového vedení svazu na valné hromadě 27. června. Jinak by jeho až potupná volba byla zbytečná," nebral si servítky olomoucký šéf.

Starkova reakce:

"Musím se jenom pousmát. Jirka Kubíček ztrácí nervy, ztrácí svoji moc... Samozřejmě je to nesmysl. On to dobře ví a sám nechápu, jak to vůbec mohl říct. Teď nevím, co na to mám říct, jestli ho mám dát právníkům a zažalovat ho. Ale můžu zodpovědně říct, že jsem nikdy, nikdy ani Jirkovi nevolal, za poslední nějakou dobu."

Starka mi vyhrožoval
"Když se podíváme, kdo za panem Strakou stojí, je jasné, o co jde. Pan Starka a ostatní chtějí dostat do reprezentace své hráče a ty následně výhodně prodávat," odpověděl na otázku redaktora Kubíček.

Nakonec došlo i na osobní rozbroje mezi Starkou a Kubíčkem. "Na pana Starku již ani nemám mobilní číslo. Vymazal jsem jej. Byl jsem s ním několikrát konfrontován. Jednalo se o případný olomoucký zájem o hráče Příbrami. Nedávno mi pak Starka osobně telefonicky vyhrožovol násilím," přiznal Kubíček.

Na dotaz, zda se nebojí o svou osobu Kubíček odvětil: "Nemám důvod. Prošel jsem si tím před dvěma lety, kdy mi bylo několikrát vyhrožováno a také Olomouci, že pokud jí budu nadále šéfovat, sestoupí. Nestalo se a já si ověřil, že když si budu stát za svými názory, tak i s jistými ústupky se nemám čeho obávat."

Na závěr dodal i to, koho by případně podpořil v roli nového šéfa svazu. "Mluvím o tom již čtyři roky a názor neměním. Pokud se Ivan Hašek vrátí do českého fotbalu a já tomu věřím, zvednu ruku pro něj," zakončil debatu Jiří Kubíček.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...