Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kuchta řídil výhru Slavia proti Nice: Největší zápas kariéry, ani se mi o tom nesnilo

Sima a Kuchta se radují z gólu do sítě Nice foto:  Michal Šula, MAFRA

Praha - Za největší zápas v kariéře označil útočník Slavie Jan Kuchta utkání 3. kola základní skupiny Evropské ligy proti fotbalistům Nice. Kuchta, který v soutěži poprvé nastoupil v základní sestavě, pomohl Pražanům dvěma góly k výhře 3:2.
  7:03

Skóre otevřel v 16. minutě, kdy si ve vápně poradil se dvěma hráči a zakončil k tyči. V 71. minutě zvýšil na 3:1, když si před branku naběhl na přihrávku Ibrahima Traorého.

„Určitě to beru jako největší zápas kariéry, protože s takovým mužstvem jsem nikdy v životě nehrál. Navíc se mi v prvním zápase v základní sestavě Evropské ligy podařilo vstřelit dva góly a pomohl jsem mužstvu. O tom se mi ani nesnilo, že bych mohl nastoupit proti takovému špičkovému francouzskému mužstvu, jako je Nice,“ řekl Kuchta na tiskové videokonferenci.

„Říkám si, jestli se mi to nezdá, protože jsem hrál Evropskou ligu. Jsem kluk z vesnice. Jsem za to strašně šťastný. Budu se na ten zápas furt koukat,“ uvedl třiadvacetiletý útočník.

Peter Olayinka ze Slavie.
Slavia v Evropské lize proti Nice

Slávistický odchovanec, který v létě vrátil do Edenu z Liberce, se v červenobílém dresu trefil poprvé. „Určitě mi to k sebevědomí pomůže, protože od útočníka se očekávají góly, navíc ve Slavii. Jsem hrozně šťastný, že tady můžu být a že jsem klukům mohl pomoct,“ prohlásil někdejší hráč Bohemians 1905, Slovácka či Teplic.

Proti Nice dostal šanci na hrotu útoku na úkor Stanislava Tecla a Petara Musy. „Slavia je velký klub a konkurence v něm bude vždycky. Přejeme si navzájem, jsme kamarádi. Přejeme si, aby se tomu druhému dařilo. Hrozně si vážím takového útočníka, jakým je Standa Tecl. Když jsem dneska střídal, tak jsme se objali a pogratuloval mi,“ konstatoval Kuchta.

„U takové parťáka jsem byl hrozně šťastný za to, že mi poděkoval. I od něho jsem cítil, že mi přeje, abych po přestupu z Liberce dal góly. Všichni si přejeme jen to nejlepší, hlavně aby se týmu dařilo a celkově Slavii,“ řekl někdejší mládežnický reprezentant.

Autor: