Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kweuke si zamiloval lyže. Jsem první kamerunský lyžař, smál se

Sport

  17:00
ŠPINDLERŮV MLÝN/VRCHLABÍ (zpravodaj LN) - Na základní škole ve Vrchlabí ani v úterý dopoledne nemusel zazvonit zvonek a děti nadšeně vyběhly za doprovodu učitelů k hřišti. Některé jen v krátkém tričku, i když venku vládl nevlídný mráz. Učení šlo stranou z jednoduchého důvodu. Tam, kde mají za příznivějšího počasí normálně tělocvik, viděly v akci Tomáše Řepku, Bonyho Wilfrieda i ostatní fotbalisty Sparty a to se nepoštěstí každý den.

Leonard Kweuke. foto: www.sparta.cz

V churavém počasí hráči českého mistra zrovna podstupovali další část kondičních galejí, které tento týden tráví na soustředění v nedalekém Špindlerově Mlýně. "Mám tep 140," hlásil Wilfried po sérii ostrých sprintů trenéru Martinu Haškovi údaj ze svého sporttesteru a dostal pokyn, aby na chvíli raději zvolnil.

Rok 2010 v obrazech

Také na ostatních sparťanech se projevilo, že náročné dávky pro ně není lehké polykat. Když Hašek zavelel pohov, část jich padla vysílením k zemi. Míč je pro ně vzácností Náročný dril je ale potřeba - pokud kondici nenaberou hráči nyní, v další fázi přípravy by manko dohnali těžko.

Míč pro ně v těchto dnech představuje velkou vzácnost. K nohám ho dostali jen na závěr tréninkové fáze, kdy si zlehka zakopali bago. Víc než fotbalu se sparťané v těchto dnech věnují třeba i lyžování. Na běžky se dobrovolně vydal také Leonard Kweuke. V jeho podání jde o odvážný čin vzhledem k tomu, že kamerunský útočník nikdy předtím v životě na horách nebyl.

Leonard Kweuke.

"Ukázalo se, že je na lyžích šikovnější než Bony Wilfried, i když jeho tělesná konstituce k tomu moc nepředurčuje," pochválil mluvčí Sparty Ondřej Kasík talent mohutného kanonýra. "Bylo to hodně těžké a já byl hodně špatnej," popsal sám Kweuke svoje dojmy. Nedá se říct, že by ho první zkušenost natrvalo od lyžování odradila. "Určitě bych to šel znovu zkusit, protože už po půlhodině je znát, jak se zlepšujete," vyprávěl Kweuke.

Včera odpoledne raději přešel do posilovny na spinning, protože během času stráveném na běžkách si kondici příliš nevylepší. A to si žádný ze sparťanů před namáhavým jarem nemůže dovolit.

Autor: