Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kweuke: Vítězství je jasná odpověď, jaký jsme tým

Sport

  21:56
PLZEŇ - Sparťanským hrdinou byl v Plzni znovu Leonard Kweuke. K dosavadním dvěma ligovým podzimním trefám přidal další dvě a proti čerstvému účastníkovi Ligy mistrů ho to těšilo o to více. Po utkání byl spokojen s výhrou, ale stejně jako trenéra Martina Haška ho mrzelo, že jeho tým nevyhrál výraznějším způsobem.

Plzeň - Sparta (Leonard Kweuke v souboji s Marianem Čišovským) foto: ČTK

Sám prý mohl přidat další přesné zásahy. Klíčový podle něj byl úvod. "Měli jsme výborný vstup do zápasu a pak se nám samozřejmě hrálo mnohem snadněji. Vytvářeli jsme si i další šance a já sám mohl přidat další góly," uvedl kamerunský útočník.

TAKÉ ČTĚTE

Kweukeho především těší, že Sparta začíná svým pronásledovatelům unikat a soupeř jí kouká na záda už s výraznou ztrátou. "Minulou sezonu jsme museli dohánět manko na Plzeň a neuspěli. Tohle už nechceme letos připustit, jdeme razantně za naším mistrovským cílem. A vůbec není důležité, zda dává góly Kweuke, nebo někdo jiný," tvrdil skromně.

Sparťané se rychle dali dohromady po pohárovém nezdaru s FC Vaslui. "Byli jsme maximálně koncentrovaní, znali jsme důležitost utkání. Náš výkon byl především dostatečnou odpovědí na spekulace, jaký jsme tým. Naplnili jsme taktiku, hráli dost důrazně a hlavně jsme dávali góly," líčil s úsměvem Kamerunec, který si drží v české lize průměr 0,5 gólu na zápas.

Co řekli po zápase?

Záložník Plzně Václav Pilař
"Sparta hodně zahustila prostor a musím uznat, že nás tím dost zaskočila. Některé zákroky jejích hráčů se mi ale vůbec nelíbily. Sice jim sudí rozdal spoustu karet, ale podle mě mohl být na Spartu přísnější. Ještě nás ale čeká hodně zápasů, musíme začít vyhrávat, soupeř také ještě něco ztratí"

Brankář Sparty Milan Švenger
"Snažil jsem se být maximálně soustředěný, ale že bych se bál plzeňské ofenzivy, to zase ne. Těšil jsem se a věděl, jak moc je pro nás po pohárovém neúspěchu dnešní duel důležitý. Vítězství je skvělé, moc jsme ho potřebovali a snad jsme potěšili i naše příznivce, kteří byli po Vaslui pochopitelně hodně zklamaní, stejně jako my."

Plzeňský kouč Pavel Vrba
"Musím konstatovat, že dnes Sparta odehrála velice dobré utkání. Naše ztráta na ni se zvýšila na osm bodů, což je podle mě strašně moc. Je ro pro nás dost komplikované v tom, že Sparta je mužstvo, které se, když uteče, těžko dohání. Samozřejmě si můžeme vzpomenout na minulou sezónu, kdy jsme měli ještě větší náskok, ale Sparta také mimořádný finiš."  

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...