130 let

David Lafata oslavuje svůj gól proti Walesu v kvalifikaci na ME 2008 | foto: ČTK

Lafata se vrací do Jablonce

Sport
  •   11:01
JABLONEC - Výraznou ofenzivní posilou fotbalistů Baumitu Jablonec se dnes stal David Lafata. Před rokem a půl zamířil z Jablonce do Austrie Vídeň, nyní se na sever Čech vrací a na Střelnici podepsal tříletou smlouvu. O přestupu, který potvrdili zástupci Austrie dnes časně ráno, informoval ředitel klubu Aleš Pangrác.


O přestupu šestadvacetiletého útočníka se spekulovalo od začátku letní přípravy. Zájem o jeho služby mělo hned několik českých klubů včetně Českých Budějovic, kde Lafata vstoupil do vrcholového fotbalu. Nakonec ve hře ale zůstal pouze Jablonec, který jednal s vídeňským klubem až do úterní půlnoci. Dnes ráno šéfové Austrie přestup potvrdili také administrativně.


Do Vídně přestoupil Lafata v zimní přestávce v roce 2007 a s Austrií
podepsal kontrakt na dva a půl roku. Odchovanec Českých Budějovic odehrál v dresu svého mateřského klubu a Jablonce v české lize celkově 140 zápasů, v nichž nastřílel 37 branek. V reprezentaci dosud nastoupil čtyřikrát a zaznamenal dvě branky, obě do sítě Walesu v kvalifikaci o letošní Euro. Před příchodem do Jablonce strávil Lafata podzimní část sezony 2005/06 v řeckém Xanthi.

Autor: ČTK