Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Lampard skončil na lavičce Chelsea. Novým trenérem by měl být Tuchel z PSG, píší v zrahničí

Frank Lampard foto: Reuters

Londýn - Trenér Frank Lampard skončil na lavičce fotbalistů Chelsea. Vedení devátého týmu anglické ligy hráčskou legendu klubu odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům a výkonům. Podle britských médií ho nahradí Thomas Tuchel, který v prosinci skončil v Paris St. Germain. Klub jméno Lampardova nástupce zatím neoznámil.
  12:28

„Jsme vděční Frankovi za to, čeho jako trenér týmu dosáhl. Nedávné výsledky a výkony ale neodpovídají očekáváním klubu, který je v polovině tabulky a bez jasné cesty k trvalému zlepšení,“ uvedla Chelsea v prohlášení na svém webu.

„Bylo to pro klub velmi těžké rozhodnutí. Nejen kvůli tomu, že s Frankem mám skvělý vztah, ale protože ho respektuju v maximální možné míře. Je to zásadový člověk s tou nejvyšší pracovní morálkou. Za současných okolností ale věříme, že výměna trenéra je tím nejlepším krokem,“ uvedl majitel klubu Roman Abramovič.

Dvaačtyřicetiletý Lampard se ujal Chelsea v létě 2019 po jediné sezoně v roli hlavního kouče, kterou strávil v druholigovém Derby County. Londýnský celek skončil v premiérovém ročníku pod vedením nejlepšího střelce v klubové historii v anglické lize čtvrtý.

José Mourinho ve slovní rozmíšce s Frankem Lampardem.
Frank Lampard soucítí se zraněným středopolařem Blues N’golo Kantém.

V létě minulého roku Chelsea výrazně posílila a za nové hráče zaplatila přes 220 milionů eur (více než 5,7 miliardy korun). Po rozpačitém vstupu do sezony se Lampardův tým rozjel. V Premier League neprohrál devět zápasů po sobě a dočasně se vyhoupl na první místo. Navíc ovládl základní skupinu Ligy mistrů a postoupil do osmifinále, kde ho čeká Atlético Madrid.

Z posledních osmi ligových duelů ale „Blues“ zvítězili pouze ve dvou a propadli se až na devátou pozici. Lampard naposledy vedl Chelsea v neděli, kdy jeho svěřenci ve 4. kole Anglického poháru vyřadili druholigový Luton po výhře 3:1.

Sedmačtyřicetiletý Němec Tuchel v minulosti koučoval Mohuč a Dortmund. Do PSG přišel v květnu 2018. S týmem vyhrál v obou sezonách mimo jiné francouzskou ligu a v uplynulém ročníku s ním došel do finále Ligy mistrů, kde nestačil na Bayern Mnichov. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...