130 let

Frank Lampard oslavuje vstřelení gólu ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru United. | foto: ČTK

Lamparda láká Inter

Sport
  •   13:54
LONDÝN - Italský velkoklub, Inter Milán, včera oficiálně projevil zájem o služby anglického reprezentačního záložníka a hráče Chelsea, Franka Lamparda. Inter nabízí za Lamparda 6,5 miliónu liber

Podle deníku SunSport včera okolo páté hodiny odpoledne poslal technický ředitel Interu Milán Marco Branca fax na Stamford Bridge, ve kterém oficiálně projevil zájem italského gigantu o anglického hráče a požádal Chelsea o schůzku. Italové nyní čekají na vyjádření Chelsea. Lampardova situace dělá Chelsea těžkou hlavu, jelikož hráči zbývá už jen jeden rok do konce jeho kontraktu.

Podle regulí FIFA, konkrétně Článku 17, by si mohla anglická superstar vynutit svůj odchod s Chelsea vykoupením se ze svého kontraktu. Další možností by bylo, že Lampard by mohl počkat do ledna příštího roku a podepsat  předběžná kontrakt s Interem, který by mo po ukončení příští sezóny získal zadarmo.

Lampard v posledních měsících tlačil Chelsea k podepsání nového kontraktu, ale k jeho  překvapení k dohodě nedošlo. Naopak s příchodem  tvořivého portugalského záložníka Deca je jasné, že Lampardova budoucnost v Chelsea je ohrožena.Trenér Mourinho minulý týden řekl, že se domnívá, že Chelsea nemíní Lamparda pustit už tuto sezónu, nicméně je přesvědčen, že Lampard by se stal hráčem Interu  od příští sezóny a to zadarmo.

Úkolem Interu je tedy vytvořit tlak na Chelsea, aby akceptovala nabídku Interu. Samotný hráč  má tento týden schůzku  s trenérem Scolarim, kde se bude přetřásat jeho budoucnost na Stamford Bridge.Zdá se tedy, že devítileté působení v anglickém velkoklubu se pro Lamparda blíží ke konci.

Autor: Lidovky.cz