Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lampardovi končí smlouva. Chelsea jeho prosby o novou ignoruje

Sport

  13:52
LONDÝN/PRAHA - Měl letos obrovskou zásluhu na tom, že Chelsea vyhrála Ligu mistrů. Klub ale šest měsíců před vypršením jeho současné smlouvy zatím o prodloužení kontraktu nemá zájem. A zřejmě ani nebude mít, což je u věrného a hvězdného fotbalisty typu Franka Lamparda hodně nezvyklé. Záložník totiž doplatí na plánované omlazování týmu.

Fotbalista Chelsea Frank Lampard foto: Reuters

Je tak velmi pravděpodobné, že se londýnský rodák stane v létě volným hráčem a po 12 letech skončí jeho důležitá životní etapa na Stamford Bridge. Přitom čtyřiatřicetiletý Lampard i přes nedávné zranění lýtka věří, že vydrží ještě několik let hrát na nejvyšší úrovni. "Zatím se mnou nikdo o prodloužení smlouvy nehovořil a podle mých informací to není ani v plánu. Zažil jsem tady krásné chvíle, ale možná je čas jít dál," povzdechl si hráč.

Za Chelsea nastřílel 189 branek v 611 utkáních a je historicky třetím nejlepším střelcem anglického velkoklubu.  Jenže teď vysedává na lavičce, s čímž se nesmiřuje lehce. "Nejsem fotbalista, který dlouho vydrží zadkem leštit lavičku. Chci být u toho, chci hrát. Takový jsem. A myslím, že jsem patřil mezi hráče, kteří pomohl k triumfu v Lize mistrů," vysvětloval své pocity Lampard, který do "Blues" přestoupil v roce 2001 z West Hamu za 11 milionů liber.

Chce ho i bývalý klub Beckhama Los Angeles Galaxy

Teď ale Chelsea nemá o zkušeného středopolaře zájem. I nový kouč Rafael Benítez po svém listopadovém jmenování do funkce uvedl, že bohatý ruský majitel klubu Roman Abramovič už nestojí o Ashleyho Colea a právě Lamparda. Na Stamford Bridge teď totiž omlazují tým a sází především na talenty jako je Oscar, Victor Moses, Eden Hazard či Juan Mata.

Pro Lamparda ale nebude obtížné najít jiné angažmá. Stojí o něj hned celá řada zájemců včetně exotických klubů z Číny a zámořské Major League Soccer (hlavně pak bývalý klub Davida Beckhama Los Angeles Galaxy). "Tak uvidíme, míč je teď stejně na straně Chelsea. Já se budu snažit proniknout do základní sestavy," uzavřel Lampard.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!