130 let

Vítězslav Lavička | foto: Lidové noviny

Lavička Spartě ještě definitivně nekývl

Sport
  •   16:00
PRAHA - Vedení fotbalové Sparty Praha stále ještě nejmenovalo nového trenéra, ale hlavním kandidátem zůstává nadále Vítězslav Lavička. Na rozdíl od řady spekulací však na Letné tvrdí, že k žádné dohodě ještě nedošlo, a také jednání se zástupci fotbalového svazu o Lavičkově uvolnění od reprezentační jednadvacítky se teprve chystá. Je však pravděpodobné, že k dohodě dojde, a Sparta bude znát nejdéle ve středu nového kouče.

Podle klubového mluvčího Jakuba Otavy se od pátku nic podstatného v hledání nového trenéra nestalo. "Mohu potvrdit, že jednání s Vítězslavem Lavičkou pokračují, ale skutečně nic není rozhodnuto. Součástí vyjednávání samozřejmě musí být schůzka s vedením ČMFS, protože s ním má Lavička platnou smlouvu," zopakoval dnes Otava.

Jmenování nového kouče Sparty teď podle všeho závisí jen na tom, jak rychle najde odpovídajícího nástupce fotbalový svaz. Sám Lavička se zatím veřejně jednoznačně nevyjádřil. Spekuluje se také o tom, kdo by mohl být Lavičkův nástupce u reprezentační zálohy.

Sešlo údajně ze jmenování bývalého sparťanského kouče Michala Bílka, přestože o něj zájem byl. Povýšení nynějšího trenéra devatenáctky Jakuba Dovalila zase nepřipadá v úvahu kvůli tomu, že ME do 21 let a MS do 20 let ,pokud by se na ně týmy probojovaly , se konají v příštím roce krátce po sobě.    

Autor: ČTK