130 let
Barcelona - Real Madrid (radost domácích).

Barcelona - Real Madrid (radost domácích). | foto: Reuters

Legendárnímu Cruyffovi se nelíbí placená reklama na dresech Barcelony

Sport
  •   11:07
BARCELONA - Někdejší fotbalové hvězdě Johanu Cruyffovi se vůbec nelíbí rozhodnutí Barcelony umístit si poprvé v historii na dresy placenou reklamu. Cruyff jako bývalý hráč i trenér katalánského velkoklubu to kritizoval ve španělských médiích a vyjádřil se, že je zásadně proti.

"Barca dosud byla ve fotbalovém světě jedinečná. Nenosit reklamu bylo dobré," řekl Cruyff listu El Periodico de Catalunya. Podle něj nelze smlouvu omluvit ani špatnou finanční situací. "Vždyť to dělá jen šest až sedm procent rozpočtu. Je to špatný nápad a jsem naprosto proti," dodal slavný Nizozemec.

Fotbalisté Barcelony budou nosit od příštího roku na dresech reklamu Katarské nadace. Dohoda zní na pět let za rekordních 30 milionů eur, tedy tři čtvrtě miliardy korun ročně. Barcelona si přitom až dosud zakládala na tom, že jako jediný ze špičkových světových klubů místo na dresu neprodává.

Naopak ve svých zápasech dělala reklamu Dětskému fondu OSN UNICEF a ještě do něj přispívala částkou 1,5 milionu eur ročně. UNICEF prý ale z dresů nezmizí.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz