Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lehmann prý bude kvůli chybě v LM vyřazen z kádru Stuttagrtu

Sport

  14:39
Chyba zkušeného brankáře Jense Lehmanna stála fotbalisty Stuttgartu bodový zisk v duelu Ligy mistrů se španělskou Sevillou. Lehmann, který již pykal za účast na Oktoberfestu, bude možná vyřazen z týmu.

Fotbalový brankář Jens Lehmann zpytuje svědomí po obdrženém gólu v Lize mistrů

Kvůli zbytečné chybě zkušeného brankáře Jense Lehmanna fotbalisté Stuttgartu ztratili duel Ligy mistrů se španělskou Sevillou. Německý tým byl doma aktivnější, ovšem nečekané zaváhání bývalého reprezentačního gólmana poslalo hosty do dvoubrankové vedení, které nakonec Sevilla přetavila ve výhru 3:1. Připsala si tak již třetí vítězství ze tří zápasů, což ji přiblížilo na dosah postupu.

Sevilla hrála ve Stuttgartu trpělivě a čekala na chyby německého soupeře, které přišly a hned v hojném počtu. "Výsledek neodpovídá průběhu zápasu, protože jsme měli často převahu, ale soupeři jsme to sami usnadnili.

Udělali jsme příliš mnoho strašidelných chyb, které nás stály body," řekl trenér Stuttgartu Markus Babbel, který především nechápal zaváhání zkušeného brankáře Lehmanna, který při druhém inkasovaném gólu předvedl nejistý zákrok a vyrazil míč jen před nabíhajícího Navase.

Lehmann si tak zřejmě definitivně podepsal ortel. Zápas se Sevillou pro něj byl prvním poté, co byl vyřazen z týmu kvůli návštěvě Oktoberfestu. Nepovedený zápas ho podle německého tisku připraví o místo v kádru.

Nevedlo se ani britským týmům

Třetí výhru mohl vybojovat také Arsenal, ale o vedení na hřišti AZ Alkmaaru přišel ve třetí minutě nastavení po standardní situaci. "Věděl jsem, že soupeř může dát gól jen ze standardky a to se potvrdilo. Většinu zápasu jsme byli na hřišti dominantní, ale nepovedlo se nám dát druhý gól. Pak je třeba udržet koncentraci až do konečného hvizdu, jenže my udělali jedinou chybu právě na konci a doplatili na to," řekl trenér Arséne Wenger." Doufám, že se z toho můj mladý tým poučí. Stále jsme na tom ve skupině dobře. Dva ze tří zápasů nyní hrajeme doma a věřím, že nám k postupu stačí jediná výhra," dodal.

Britským celkům se celkově nedařilo. Liverpool doma neudržel vedení a nakonec s Lyonem prohrál 1:2, když rozhodující gól inkasoval rovněž v nastavení. Ještě hůře dopadl Glasgow Rangers. Skotský tým doma naprosto propadl a po dvou vlastních gólech prohrál 1:4 s rumunskou Unirea Urziceni.

"S takovou obranou, jakou jsme předvedli dnes, bychom měli problém na každé úrovni, ne jen v Lize mistrů," soptil trenér Walter Smith poté, co byl s týmem vypískán vlastními fanoušky, kteří po čtvrtém inkasovaném gólu houfně opouštěli stadion.

Podle Smitha to byla nejhorší porážka Rangers na evropské scéně. "Už jsme prohráli 0:4 s Juventusem Turín, ale to bylo v roce, kdy hrál vynikající fotbal a byl na špici celé Evropy. Tohle je daleko větší rána," řekl zklamaný kouč, který nechápal, jak se zápas mohl tak rychle otočit. "Přitom jsme brzy vedli a navíc kopali penaltu, kterou jsme ale nedali. No a pak se to celé sesypalo. Hrůza," dodal.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!