Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Leicester nestačil na Tottenham a může přijít o Ligu mistrů, padl i Bournemouth

Harry Kane z Tottenhamu foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Leicesteru podlehli Tottenhamu 0:3 a po dohrání kompletního programu 37. kola mohou přijít o čtvrté místo zajišťující účast v Lize mistrů. Bournemouth podlehl doma Southamptonu 0:2 a po 22. porážce v sezoně se na předposlední pozici přiblížil sestupu.
  21:42

Tottenham o třetí výhře v řadě rozhodl už v úvodním dějství. Nejprve si srazil James Justin do vlastní sítě střelu Son Hung-mina a v 37. a 40. minutě přidal dvě trefy z protiútoků Harry Kane. „Lišky“ jsou pro anglického kanonýra oblíbeným soupeřem, v kariéře jim nasázel ve 14 utkáních 16 branek.

Leicester přijde o čtvrtou příčku v případě bodového zisku Manchesteru United v úterním souboji s West Hamem. „Kohouti“ se posunuli na šesté, pohárové místo o dva body před Wolverhampton, který má pondělní zápas s Crystal Palace k dobru.

Bournemouth inkasoval v 41. minutě od útočníka Dannyho Ingse. Druhý nejlepší střelec celé soutěže se uvolnil na hranici vápna a technickou střelou zaznamenal 21. ligovou branku v sezoně. Po hodině hry zneškodnil brankář Aaron Ramsdale Ingsovu penaltu.

Dele Alli z Tottenhamu
Stadion Tottenhamu v Londýně

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:

Bournemouth - Southampton 0:2 (41. Ings, 90.+8 Adams), 

Tottenham - Leicester 3:0 (37. a 40. Kane, 6. vlastní Justin).

Ve druhém poločase měly oba celky spoustu šancí a ve čtvrté minutě nastavení dokonce dostal domácí Sam Surridge míč do sítě, videorozhodčí ale odhalil těsný ofsajd. Vzápětí na druhé straně přidal pojistku Che Adams.

Bournemouth stále ztrácí z 19. místa tři body na Watford. Pokud ten v následujících dvou zápasech uhraje alespoň bod, Bournemouth po pěti sezonách mezi elitou sestoupí do druhé ligy.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...