Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Leo mě zatím nepřesvědčil. V lize hraje lépe, vzkázal Messiho dědeček

Sport

  16:40
PRAHA - Do Brazílie přicestoval jako jedna z největších hvězd, na tréninku srší dobrou náladou a rozdává úsměvy. Aby také ne, vždyť argentinský útočník Lionel Messi už stihl za tři duely nastřílet čtyři góly. Fanoušci po něm šílí, ale jeho nejbližší krotí optimismus. „Zatím si mě nepřesvědčil, Leo!,“ řekl dědeček slavného fotbalisty.

Lionel Messi. foto: Reuters

Argentina bez Messiho? Ne, to by nefungovalo. Kmenový hráč Barcelony potvrzuje pověst obávaného střelce také na mistrovství světa v Brazílii. Sedmadvacetiletá superstar se zatím prosadila ve všech zápasech skupiny, Messiho celek ještě neztratil ani bod a v úterním osmifinále vyzve Švýcarsko.

„On je snad z Jupiteru,“ podivoval se nad jeho výkony nigerijský trenér Keshi, jehož svěřencům nasázel Messi v prvním poločase dva góly. „Je to sakra dobrý hráč. Má talent od Boha.“

Čtyřnásobný držel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu planety musí však skousnout i kritické reakce. „Leo není tak dobrý, jak se od něj očekávalo. Ve španělské lize předvádí mnohem lepší výkony. Zatím mě opravdu nepřesvědčil,“ řekl jeho dědeček Antonio Cuccitini rozhlasové stanici z města Rosario, odkud hráč pochází.

Útočí na post nejlepšího střelce

„Na druhou stranu po něm nemůžeme chtít všechno. Není všemocný,“ pokračoval Cuccitini. A s humorem v hlase doplnil: „Hlavu vzhůru. Mám tě moc rád a budu ti držet palce.“

Trojnásobný vítěz Ligy mistrů má kromě touhy po týmovém triumfu zálusk také na post nejlepšího střelce šampionátu. V silné konkurenci ho ovšem čeká těžký úkol.

Ve skvělém světle se totiž předvádí například Kolumbijec James Rodríguez, který v sobotním duelu sestřelil Uruguay. K nezastavení jsou i Thomas Müller a Brazilec Neymar (oba 4 branky).