Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Levý v Plzni končí

Sport

  12:03
PLZEŃ - Trenér Stanislav Levý byl dnes dopoledne odvolán od týmu plzeňských fotbalistů. Jeho místo do konce sezony obsadí dosavadní kouč dorostu Viktorie Karel Krejčí.

Levý rozprodaný tým nepřivedl k vítězství. foto: ČTK

 Oznámil to předseda dozorčí rady plzeňského klubu Miroslav Kříž.

Jde o sedmou výměnu trenéra v tomto ročníku. Dvakrát sáhli ke změně v Mladé Boleslavi, jiné trenéry mají také v Jablonci, Liberci, Budějovicích a Bohemians 1905. Devětačtyřicetiletý Levý, který v Plzni působil od září 2006, doplatil na sérii špatných výsledků a před dnešním dopoledním tréninkem se dozvěděl, že ve Štruncových sadech končí. Západočeši sice jsou na desátém místě ligy a daleko od sestupového pásma, ale během jarní části sezony v deseti zápasech vyhráli jen jednou, třikrát remizovali a šestkrát odešli poraženi.

Plzeňskému vedení došla trpělivost po posledních dvou nezdarech v Olomouci a doma s Kladnem. "Výsledky rozhodně v poslední době nebyly ideální, mužstvo potřebovalo změnu," uvedl Kříž. Levý své odvolání, o němž se spekulovalo už od pondělního večera, rozebírat nechtěl. "Bylo mi řečeno, že mužstvo musí dostat nový impulz. Akceptuju to, ale víc to komentovat nehodlám," řekl Levý.

U plzeňského mužstva končí i jeho asistenti Michal Petrouš a Zdeněk Bečka. První šanci u ligového týmu dostane tak devětatřicetiletý Krejčí. Na Krejčího si fanoušci vzpomenou jako na obránce, který hrával ligu za Zlín, Příbram a České Budějovice. V jejich dresu také odehrál poslední zápas - v září 1999 inkasovali Jihočeši na Letné porážku 0:7.

Autor: