Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lewandowski se hádal s Dortmundem, tak na usmíření dostal vyšší plat

Sport

  14:19
DORTMUND - Borussia Dortmund zažehnala spory s polským útočníkem Robertem Lewandowským. Čtyřiadvacetiletou oporu týmu, která si v létě rok před koncem smlouvy přála zamířit do konkurenčního Bayernu Mnichov, si klub usmířil výrazným zvýšením platu.

Fotbalista Dortmundu Robert Lewandowski se raduje se spoluhráči foto: Reuters

Borussia, jež s Bayernem vypadla v minulé sezoně v domácím poháru a skončila za ním druhá v lize i Lize mistrů, Lewandowského v létě do Mnichova nepustila, i když za rok o něj může přijít bez náhrady. Německá média dosud spekulovala, zda bude nespokojený rodák z Varšavy v takové situaci do zápasů dávat všechno.

"Situace je taková, že tu ještě rok zůstanu. Naše neshody jsme vyřešili, pročistili vzduch. Udělali jsme nějaké chyby, ale teď je celý ten případ uzavřený," uvedl pro deník Bild Lewandowski, který je podle prohlášení trenéra Dortmundu Jürgena Kloppa s Bayernem domluvený na kontraktu od příštího léta.

"Vycházel jsem ze špatných informací, myslel jsem, že můžu odejít. Takže jsem pak byl naštvaný a zklamaný. Ale teď už je klid, vždy jsem říkal, že svůj kontrakt dodržím," řekl autor 46 ligových tref z posledních dvou bundesligových ročníků.

Šéf Borussie Hans-Joachim Watzke připustil, že klíčové postavě útočné řady přidal. "Je pravda, že jsme jeho odměny přizpůsobili tomu, jak se podílí na úspěších týmu. Už měsíce jsme to chtěli udělat," uvedl. Podle německých médií nyní Lewandowski ročně vydělá pět milionů eur (128 milionů korun) namísto dřívějšího milionu a půl.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!