Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Štajner má prý opět plicní embolii. Je to nesmysl, říká

Sport

  9:58aktualizováno  14:11
LIBEREC - Liberecký záložník Jiří Štajner se podle deníku Sport znovu potýká s plicní embolií a může být několik měsíců bez fotbalu. Šestatřicetiletá opora chyběla Slovanu už v nedělním ligovém utkání v Teplicích, kde hosté prohráli 0:3. Zástupci klubu to zdůvodnili zraněním stehenního svalu a na této verzi trvají.

Sigma Olomouc - Slovan Libere. Jiří Štajner z Liberce foto: ČTK

Podle informací Sportu však vyřadila Štajnera ze hry plicní embolie, která ho postihla už v létě. Za měsíc a půl se pak bývalý reprezentant vrátil do hry. Plicní embolie je ucpání části plicního cévního řečiště, které nejčastěji způsobuje krevní sraženina. K onemocnění, které se projevuje bolestí na hrudi a může vést i k úmrtí, dochází po náročných operacích, zlomeninách nohou, ale i po dlouhém cestování.

Liberec v létě hrál v předkole Ligy mistrů v kazašské Karagandě a rumunské Kluži. "Plíce se musí vyčistit a zjistit, zda někde nemá stav vedoucí k trombofilnímu stavu. Pokud je to v pořádku, může zase sportovat. Každopádně se to musí vyléčit, což zabere dobu v řádech měsíců," řekl Sportu lékař fotbalové reprezentace Petr Krejčí.

Sám Štrajner však podobné dohady odmítá. "Vyšetření ukázalo, že mám trhlinu v zadním stehenním svalu. Takže na podzim jsem dohrál. Nevím, kde vznikla fáma o plicní embolii," zlobí se zkušený záložník v rozhovoru pro iDnes.cz.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!