130 let
Trenér Juventusu Massimiliano Allegri

Trenér Juventusu Massimiliano Allegri | foto: Reuters

Lidi chtějí vidět, jak zvedneme pohár nad hlavy, říká trenér Juventusu

Sport
  •   6:00
Berlín (Od našeho zpravodaje) - Když se loni v létě stal trenérem fotbalistů Juventusu, rozzlobení fanoušci po něm házeli vajíčka. „V tomhle týmu tě nechceme!“ Teď už by si to v Turíně proti Massimilianu Allegrimu nikdo nedovolil. Vždyť v sobotu večer bude hned ve své první sezoně usilovat o triumf v Lize mistrů!

„Na začátku jsme pomýšleli na čtvrtfinále, to byl náš cíl. Snažil jsem se zlepšit výkony týmu. No a a teď jsme ve finále!“ radoval se 47letý italský kouč, jehož mužstvo už vyhrálo ligový titul i Italský pohár.

Na tiskovou konferenci před velkým zápasem proti Barceloně přišel v černé mikině s výrazným znakem slavného klubu na hrudníku, kterou si později na tréninku svlékl. Překřížil ruce a odpovídal na otázky novinářů, kteří do Berlína přicestovali z celého světa.

Vstoupí Juventus mezi vybranou smetánku? Magický treble je výzva

Finále Ligy mistrů budí obrovský zájem a Allegri takhle výjimečnou atmosféru zažívá poprvé v kariéře.

Ale zaražený nebyl. Naopak, hýřil sebevědomím: „Když se dostanete tak daleko, tak chcete vyhrát. Čekám těžký zápas, protože jiné to ani ve finále Ligy mistrů být nemůže. Vidíme to nadšení, které náš postup v Itálii vyvolal. Lidi chtějí vidět, jak zvedneme pohár nad hlavy.“

Ale to budete muset zastavit Messiho, Suáreze a Neymara. Poradíte si s nejlepším útokem světa?
To je obvyklá otázka, kterou jsem čekal i na téhle tiskové konferenci. Jak si s nimi poradíme? Prostě musíme prokázat naše nejlepší schopnosti. Zároveň ovšem musíme myslet i na to, že potřebujeme dát nějaký gól.

Takže jak na Barcelonu?
Musíme zaútočit na její slabiny.

Barcelona má slabiny?
Každý tým má slabiny, i Barcelona. Musíme se soustředit na vstřelení gólu a ukázat technické schopnosti, protože Barca je právě technicky strašně silná.

Vám bude kvůli zranění chybět důležitý obránce Giorgio Chiellini.
Moc mě to mrzí. Ztratili jsme hráče, který byl jedním z tahounů na naší cestě do Berlína. I díky němu prožíváme tak úžasnou sezonu. Ale takový je fotbal. V sobotu večer musíme ten poslední krok udělat bez něj, ať to bude jakkoliv těžké.

Zdravotní problémy měl také Andrea Barzagli, který měl Chielliniho nahradit. Ten je na tom jak?
Je v pořádku, stejně jako další obránce Ogbonna. Jestli se Barzagli bude cítit v pohodě, tak bude hrát. Jinak nastoupí Ogbonna.

Takže cítíte šanci?
V sobotu večer ze sebe vydáme to nejlepší. Je to o jediném zápase, který už potom nejde napravit. Prostě musíme udělat ten poslední krok!

Autor: