Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Limberského trest bude mírnější, řidičský průkaz dostane o tři roky dřív

Sport

  9:15
PRAHA - Obránce David Limberský se dočkal zmírnění trestu za loňskou dopravní nehodu a řízení v opilosti. Státní zástupce uznal stížnost dvaatřicetiletého fotbalisty a snížil zkušební dobu ze čtyř let na jeden rok. Český reprezentant by tak mohl za volant usednout již za rok.

Plzeňský obránce David Limberský. foto:  Michal Šula, MAFRA

Limberský loni v září na křižovatce v Praze na Smíchově přímo před zraky policejní hlídky narazil do zídky plotu a do sloupu a snažil se z místa nehody utéct. Fotbalistovi, který měl v krvi přes jedno promile alkoholu, hrozily až tři roky vězení, státní zástupce však podle serveru Aktuálně.czzačátkem roku trestní stíhání zastavil.

Učinil tak poté, co se Limberský zavázal, že uhradí vzniklou škodu a nebude rok řídit. Poté mu byla stanovena čtyřletá zkušební lhůta. Limberského advokát ale podal proti rozhodnutí stížnost, protože podle současných zákonů by obránce nemohl požádat o vrácení řidičského průkazu dříve než po vypršení zkušební lhůty.

Plzeňský obránce David Limberský.
David Limberský.

Limberský, který navíc krátce po nehodě oslavil vstřelený gól v lize točením imaginárním volantem, přišel kvůli incidentu v Plzni o kapitánskou pásku a od vedení klubu dostal milionovou pokutu. Trenér národního týmu Pavel Vrba ho pak nenominoval na říjnové kvalifikační zápasy s Tureckem a Nizozemskem.

Autor: