130 let

David Limberský. | foto: MAFRA - Ladislav Němec

Limberský utekl po zápase z hotelu. Dostal pokutu, v Plzni asi skončí

Sport
  •   8:29
PRAHA - Obránce David Limberský asi po sezoně skončí v Plzni. Vedení Viktorie došla trpělivost s bývalým fotbalovým reprezentantem poté, co po sobotním ligovém utkání s Libercem opustil týmový hotel a vrátil se až nad ránem. Od klubu za to navíc dostal vysokou pokutu.

Podle deníku Sport, který na Limberského přešlap upozornil, to také mohl být důvod, proč se třiatřicetiletý Limberský neobjevil v nominaci obhájce titulu na středeční ligovou dohrávku s Bohemians 1905, kterou západočeský celek v Praze vyhrál 1:0. Trenér Roman Pivarník na tiskové konferenci uvedl, že obránce chyběl kvůli zranění.

Proti Plzni byla mediální kampaň. To vám nepřidá, říká trenér Pivarník

„Nyní David Limberský dělá společně s fyzioterapeuty a klubovými lékaři vše pro to, aby se dal zdravotně dohromady a byl schopný odcestovat s týmem na další ligový zápas do Karviné. Dnes absolvoval i lehký trénink,“ uvedl mluvčí Plzně Václav Hanzlík. „Žádné jiné spekulace nijak komentovat nebudeme. Naším cílem je v klidu a dobře se připravit na další důležité utkání, v němž budeme chtít zvítězit,“ dodal.

Pro Limberského nejsou podobné prohřešky proti životosprávě nebo týmovým pravidlům ničím výjimečným. Před dvěma lety v Praze na Smíchově v opilosti boural a rok nesměl řídit. V Plzni kvůli tomu přišel o kapitánskou pásku a dostal vysokou pokutu.

Kontroverze se Limberskému nevyhýbaly ani na hřišti. Krátce po incidentu oslavil vstřelenou branku točením imaginárním volantem. V minulosti zase bývalý hráč pražské Sparty dostal od disciplinární komise pokutu za vulgární gesta nebo za nafilmovanou penaltu.

David Limberský a autority? To k sobě nikdy příliš nepatřilo.
Zápas základní skupiny Evropské ligy mezi Austrií Vídeň a Plzní (Limberský...
Autor: ČTK