Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Lipence oslaví 100 let s poháry pro mistry ligy mužů i žen

Sport

  12:08
Lipence - Hřiště TJ Sokol Lipence na jihozápadním okraji Prahy budou v sobotu 15. června jediným místem, kde se dají letos pohromadě vidět poháry pro mistry fotbalové ligy mužů i žen. Místním fotbalistům je na oslavy 100 let založení klubu zapůjčila Slavia Praha jako vítěz mužské ligy a Sparta Praha, která vyhrála nejvyšší soutěž žen. S oběma poháry se návštěvníci slavnostního odpoledne, které začíná ve 13:30, budou moci vyfotografovat.

Alex Král s pohárem pro mistra ligy foto: ČTK

Lipeneckým fotbalistům přijdou k jejich velkému výročí popřát slavné osobnosti. Exhibiční zápas proti místnímu A-týmu si zahrají hvězdy ze Sigi Teamu a po nich „Výběr Lipenců“ proti družstvu šampionek - žen Sparty. Hlavními gratulanty budou dnes už lipenečtí občané: druhý nejlepší střelec ligy Horst Siegl a bývalý kapitán a trenér národního týmu Ivan Hašek starší, jehož syn Ivan je hrajícím treném Sokola Lipence.

Dále přijedou všeuměl Jakub Kohák, exreprezentační brankář Tomáš Poštulka, rekordman v počtu ligových titulů se Spartou Jiří Novotný, exreprezentanti František Straka, Jiří Jarošík, Tomáš Jun a Ladislav Vízek. A dokonce i bývalí slávisti Pavel Kuka, Ivo Ulich a Jaroslav Černý.

Ve vložené soutěži kopání penalt se představí i bývalý kapitán Sparty, hráč Arsenalu a Dortmundu, dnes sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. Na vítěze soutěže si bude možné vsadit a vyhrát večeři v restauraci Yoshihashi Sushi, kterou provozuje Ivan Hašek mladší.

Pozvánka na 100 let od založení Tj Sokol Lpience

V programu se předvedou i žáci místní školy, cvičenky aerobiku i zasloužilé „holky Sokolky“, lipenečtí modeláři budou nad hlavami diváků ovládat zmenšené modely letadel. Pro nejmenší bude zdarma k dispozici skákací hrad, obří nafukovací skluzavka, fotbalové rodeo, střelba na branku nebo slalom s míčem. Na horko budou připraveni hasiči a budou zájemce kropit vodní mlhou.

Moderátorem celého zábavného odpoledne pro celou rodinu bude redaktor Autosalonu na TV Prima Honza Říha a sparťanský moderátor Jiří Kulhánek.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...