130 let
Alex Král s pohárem pro mistra ligy

Alex Král s pohárem pro mistra ligy | foto: ČTK

Lipence oslaví 100 let s poháry pro mistry ligy mužů i žen

Sport
  •   12:08
Lipence - Hřiště TJ Sokol Lipence na jihozápadním okraji Prahy budou v sobotu 15. června jediným místem, kde se dají letos pohromadě vidět poháry pro mistry fotbalové ligy mužů i žen. Místním fotbalistům je na oslavy 100 let založení klubu zapůjčila Slavia Praha jako vítěz mužské ligy a Sparta Praha, která vyhrála nejvyšší soutěž žen. S oběma poháry se návštěvníci slavnostního odpoledne, které začíná ve 13:30, budou moci vyfotografovat.

Lipeneckým fotbalistům přijdou k jejich velkému výročí popřát slavné osobnosti. Exhibiční zápas proti místnímu A-týmu si zahrají hvězdy ze Sigi Teamu a po nich „Výběr Lipenců“ proti družstvu šampionek - žen Sparty. Hlavními gratulanty budou dnes už lipenečtí občané: druhý nejlepší střelec ligy Horst Siegl a bývalý kapitán a trenér národního týmu Ivan Hašek starší, jehož syn Ivan je hrajícím treném Sokola Lipence.

Dále přijedou všeuměl Jakub Kohák, exreprezentační brankář Tomáš Poštulka, rekordman v počtu ligových titulů se Spartou Jiří Novotný, exreprezentanti František Straka, Jiří Jarošík, Tomáš Jun a Ladislav Vízek. A dokonce i bývalí slávisti Pavel Kuka, Ivo Ulich a Jaroslav Černý.

Ve vložené soutěži kopání penalt se představí i bývalý kapitán Sparty, hráč Arsenalu a Dortmundu, dnes sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. Na vítěze soutěže si bude možné vsadit a vyhrát večeři v restauraci Yoshihashi Sushi, kterou provozuje Ivan Hašek mladší.

Pozvánka na 100 let od založení Tj Sokol Lpience

V programu se předvedou i žáci místní školy, cvičenky aerobiku i zasloužilé „holky Sokolky“, lipenečtí modeláři budou nad hlavami diváků ovládat zmenšené modely letadel. Pro nejmenší bude zdarma k dispozici skákací hrad, obří nafukovací skluzavka, fotbalové rodeo, střelba na branku nebo slalom s míčem. Na horko budou připraveni hasiči a budou zájemce kropit vodní mlhou.

Moderátorem celého zábavného odpoledne pro celou rodinu bude redaktor Autosalonu na TV Prima Honza Říha a sparťanský moderátor Jiří Kulhánek.

Autor: