130 let

Lukáš Provod v novém dresu fotbalové reprezentace | foto: FAČR/Puma

ANKETA: Lipová barva před Eurem končí. Nové venkovní dresy fotbalové reprezentace budou bílé

Sport
  •   10:43
Fotbalová reprezentace už nebude fanoušky v zápasech dráždit světle zelenými dresy, proti kterým se spousta z nich bouřila. Sportovní značka Puma, která národní mužstvo léta obléká, pro ni vyrobila sadu v bílé barvě, se kterou Češi vyrazí i na červnový evropský šampionát.

Národní tým bude v následujících měsících nastupovat buď v domácí červené sadě, kterou představil loni na podzim, anebo právě v nové venkovní bílé.

„Červené dresy mají u hráčů i fanoušků úspěch. Věřím, že stejně pozitivní reakce vyvolá i bílá varianta,“ říká předseda asociace Martin Malík.

Tomáš Souček
Nové dresy české fotbalové reprezentace pro Euro (david zima)

„Když se loni odložilo mistrovství Evropy, s Pumou jsme řešili různé varianty a detaily, jak by dresy pro zápasy na hřištích soupeřů měly vypadat. Výsledek se mi líbí.“

Reprezentace bude v nových bílých dresech nastupovat v následujících dvou letech. Odehraje v nich červnové Euro i kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru.

„Pořád máme v živé paměti vzpomínky na Euro 1996 v Anglii, kde český tým dosáhl na stříbrné medaile. Přáli bychom si, aby při letošním návratu národního týmu na Britské ostrovy byla tato barevná kombinace podobně úspěšná,“ říká Miloslav Ptáček, Teamsport manažer pro Českou republiku a Slovensko.

Michael Krmenčík
Nové dresy české fotbalové reprezentace pro Euro (Tomáš Pekhart)

Domácí a venkovní sada

Nová venkovní sada dresů navazuje svým jednoduchým pojetím na domácí červenou variantu. Bílou barvu decentně doplňují červené a modré prvky a také logo národního týmu. Puma zároveň představila i nové venkovní sady pro italskou, švýcarskou a rakouskou reprezentaci, které také obléká.

„Vždycky říkám, že pro mě je nejdůležitější, abychom v těch dresech byli úspěšní. Podstatné je tedy to, aby se v nich dobře cítili hráči. Použité materiály i výsledný design tuto podmínku splňují. Zároveň bych moc chtěl, aby se dresy líbily i fanouškům,“ přál si trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

„Nový dres jsem měl na sobě při focení a podle mě se povedl. Pozitivní reakce jsem zaznamenal i od spoluhráčů, takže si myslím, že si ho oblíbíme,“ poznamenal obránce Jan Bořil.

Líbí se vám nové venkovní dresy fotbalové reprezentace?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00úterý 29. června 2021. Anketa je uzavřena.

Ne58
Ano28
Autor: min