Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

První poločas právě skončil. Češi po proměněné penaltě Kadlece a dvou brankách Rezka vedou v Litvě 3:0. Španělé doma nas Skotskem 2:0. Češi mílovými kroky míří do baráže.
Češi vedou 3:0! Plašil lobem našel Rezka, který bez přípravy zvýšil na 3:0. Útočník kyperské Famagusty vstřelil druhou branku v utkání.
Španělé na konci první půle vedou 2:0, druhým gólem zvýšil David Silva. Účast českého týmu v baráži o postup na ME 2012 je téměř jistá.
40. minuta
Pilař se na pravé staně zbavil obránce, centru ovšem scházela přesnost. Baroš naskakoval zbytečně.
38. minuta
Litva
Standardní situace domácím bylo tečovaná do protisměru Petra Čecha. Míč ale proskatočil kolem pravé do zámezí. Po rohu zakončoval nebezpečně Poškus.
35. minuta
Litva
Plašil srazil litevského útočníka a tentokrát se pokutového kopu dožadují domácí. I když šlo o nedovolený zákrok, utkání pokračuje bez přerušení.
35. minuta
Pilař se po několika minutovém ošetření vrátil na hrací plochu s několika stehy.
33. minuta
Kolář posunul míč na Plašila, jenž se prodíral podél pravé postranní čáry. Ve vápně po souboji upadl, druhá penalta se však kopat nebude. Sudí zákrok nechal bez povšimnutí.
31. minuta
Litva
Michal Kadlec prohrál vzušný souboj. Hlavička naštěstí pro českou reprezentaci mířila do míst, kde stál pozorný Petr Čech.
30. minuta
Litva
Radavičius si vyměnil míč s Vičiusem a Litevci vybojovali roh. Ten zahráli nakrátko, akci ale střelou nezakončili.
29. minuta
Gebre Selassie našel Baroše ve vápně před Litevskou bránou. Útočník si ale balon nezpracoval ideálně a vzápětí o něj přišel.
Po půl hodině hry Španělsko stále vede nad Skotskem 1:0. Výsledky hrají do karet Bílkovi a spol., kteří tak míří do baráže.
26. minuta
Litva
Zpoza pokutového území napříhl Vičius, ale zamířil hodně vysoko nad břevno Čechovy svatyně.
25. minuta
Česko
Šance českého týmu po nacvičeném přímem kopu. Baroš si neběl za zeď a z úhlu mířil na bránu. Rozvlnil pouze boční síť litevské branky.
24. minuta
Václav Pilař je za doprovodu lékaře odveden do šaten. Na obličeji má tržnou ránu, která se bude muset zašít.
23. minuta
Česko
Kadlec zachytil útok Litvy a přesprintoval celé hřiště. Akci ale překazil nepřesnou přihrávkou na Baroše, a tak se ihned musí vracez zpět.
20. minuta
Česko
Pilař přihrávkou za obranu uvolnil Jana Rezka, který se řítil na domácího brankáře. Českého záložníka ovšem zastavil ofsajd. Opakovaný záznam ale ukázal, že se o postavení mimo hru nejednalo.
19. minuta
Míč si vyměňují čeští obránci na své polovině. Litevci postupem času vytahují presink a v soubojích přitvrzují.
15. minuta
gól
Češi vedou již 2:0! Baroš se uvolnil v pokutovém území a vypálil. Jeho pokus brankář Karčemarskas ještě vyškrábl na pravou tyč, na dorážku Rezka už byl ovšem krátký.
14. minuta
Česko
Signál z přímého kopu zakončoval z bodu pro penaltu Milan Baroš, střela mu ale vůbec nesedla a neměla razanci.