Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Liverpool-Arsenal 1:1. 'Reds' potopil neskutečný vlastenec gólmana Reiny

Sport

  19:19aktualizováno  19:39
PRAHA/LONDÝN - Fotbalisté Arsenalu zahájili sezonu remízou 1:1 na půdě Liverpoolu, který hrál celou druhou půli o deseti. Poslední půlhodinu v dresu Arsenalu odehrál i Tomáš Rosický, který v poslední minutě stál u zrodu vyrovnávací branky: po jeho centru a střele Marvána Šammacha si dal brankář Pepe Reina vlastní gól.

Liverpool - Arsenal (Reina si dává vlastenec). foto: Reuters

Liverpoolu tak na poslední chvíli uniklo jubilejní 2000. vítězství v ligových soutěžích. Arsenal nastoupil bez svého kapitána a klíčového hráče Cesca Fábregase, který po mistrovství světa a dovolené ještě není připraven na zápasovou zátěž. I bez něj si však hosté dokázali vytvořit mírnou převahu.

V závěru poločasu navíc Joe Cole, který zažíval soutěžní premiéru v dresu Liverpoolu, v rohu hřiště nešetrně zajel do nového stopera Arsenalu Laurenta Koscielnyho a rozhodčí mu ukázal rovnou červenou kartu. Arsenal tak vstupoval do druhé půle s výhodou jednoho muže v poli.

VIDEO VYROVNÁVAJÍCÍHO GÓLU ARSENALU:

Jenže hned po návratu z kabin hostující hráči ztratili před svým vápnem míč a Ngog parádně vymetl pavučinu v brance Manuela Almunii. Hru hostů přišel oživit i Rosický a vedl si velmi dobře.

Pět minut před koncem mohl srovnat, ale jeho střelu pod břevno skvěle vytáhl brankář Reina. Ten se však o chvíli později stal smutným hrdinou.

Rosický odcentroval na Šammacha, jeho střela se od tyče odrazila do Reiny a od něj do branky. Nový trenér Liverpoolu Roy Hodgson tak přišel o šanci stát se prvním koučem Reds od roku 1892, který by vyhrál první tři soutěžní utkání po nástupu do funkce. Liverpool předtím zvítězil v obou duelech 3. předkola Evropské ligy s Rabotnički.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...