Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Liverpool má nového majitele. Ten za klub zaplatil téměř 9 miliard

Sport

  17:47
LONDÝN - Novým majitelem FC Liverpool se stala definitivně americká společnost NESV, která za slavný klub zaplatila 300 milionů liber (asi 8,4 miliardy korun). Skončily tak několikadenní soudní tahanice s bývalými majiteli Tomem Hicksem a Georgem Gillettem, kteří se snažili prodej zastavit.

Liverpool - Arsenal (Ngog se raduje z gólu). foto: Reuters

Ti si nejprve na soudu v Texasu vymohli blokaci prodeje, následně ji zase pod nátlakem soudu z Londýna zrušili. Celou transakci však stále považují za podvod. Sice nakonec upustili od soudního vymáhání odškodného ve výši 1,6 miliardy dolarů, přes svého právníka však zdůraznili, že boj ještě neskončil. "Tento výsledek devalvuje hodnotu klubu a ponechává hráče i fanoušky v dlouhodobé nestabilitě, neboť využijeme všechny právní kroky," prohlásil právník bývalých majitelů Steve Stodghill.

Na straně společnosti NESV, která vlastní rovněž slavný baseballový celek Boston Red Sox, mohou vypuknout oslavy. "Jsme tu, abychom vyhrávali. A uděláme pro to všechno, co bude třeba," radoval se šéf společnosti John Henry.

Zadlužený Liverpool tak na poslední chvíli odvrátil přechod pod nucenou strávu a odečet devíti bodů v tabulce Premier League. Právě dnes totiž měla vypršet lhůta pro zaplacení dluhu 200 milionů liber u Royal Bank of Scotland. Závazky přislíbili uhradit noví vlastníci.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...