Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Liverpool po 30 letech slaví titul! Stačila mu k tomu výhra Chelsea nad City

Fotbalisté Liverpoolu jsou po 30 letech mistry Anglie foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Liverpoolu jsou po 30 letech mistry Anglie. Devatenáctý titul v historii klubu jim definitivně zajistila porážka Manchesteru City na hřišti Chelsea 1:2. Sedm kol před koncem soutěže mají svěřenci Jürgena Kloppa před loňskými šampiony nedostižný náskok 23 bodů.
  23:23

V příštím kole ve čtvrtek se oba nejlepší týmy Premier League střetnou spolu, ale na korunovaci Liverpoolu už Manchester City nemůže nic změnit.

Svěřenci Pepa Guardioly dnes mohli liverpoolskou radost ještě oddálit v případě vítězství, ale na Stamford Bridge od 36. minuty prohrávali. Chelsea poslal do vedení parádní individuální akcí Christian Pulisic. Naději pro hosty vykřesal po přestávce Kevin De Bruyne, který se trefil krásně z trestného kopu. V 78. minutě však brazilský záložník Fernandinho zahrál na brankové čáře rukou, byl vyloučen a jeho krajan Willian z penalty zařídil tři body pro Chelsea, která hájí postup do Ligy mistrů.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:

Burnley - Watford 1:0 (73. Rodriguez),

Southampton - Arsenal 0:2 (20. Nketiah, 87. Willock),

Chelsea - Manchester City 2:1 (36. Pulisic, 78. Willian z pen. - 55. De Bruyne).

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...