Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Liverpool potvrdil dominanci a sedmi góly zničil Crystal Palace, Arsenal prodloužil čekání na výhru

Jordan Henderson slaví gól foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Liverpoolu deklasovali ve 14. kole anglické ligy 7:0 Crystal Palace. K vysoké výhře lídra tabulky přispěli dvěma góly Roberto Firmino a Muhammad Salah. Arsenal nevyhrál ani na sedmý pokus, Evertonu podlehl 1:2. Manchester City uspěl na hřišti Southamptonu 1:0.
  23:39

Skóre zápasu Crystal Palace - Liverpool otevřel už ve třetí minutě svým premiérovým gólem v anglické lize Takumi Minamino. V první půli se trefili ještě Firmino a Sadio Mané, který se prosadil v sedmém utkání proti Crystalu Palace v řadě. „Reds“ dali tři góly ve venkovním ligovém zápase naposledy v prosinci 2017 proti Bournemouthu.

Obhájci titulu nepolevili ani po pauze, kdy se dvakrát trefil i Salah, který přišel na hřiště až v 57. minutě. Egyptský kanonýr navíc přidal i asistenci a stal se prvním hráčem Liverpoolu v éře Premier League, který se v roli střídajícího hráče podílel na třech gólech v jednom utkání.

„Dneska s námi bylo těžké hrát, vypadalo to, že si všichni moji hráči nazuli střelecké kopačky. Je to zábavná sezona - nejprve jsme 2:7 prohráli, teď pro změnu 7:0 vyhráli. Alespoň jsme tím trochu srovnali skóre,“ řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp pro klubový web v narážce na říjnový debakl na hřišti Aston Villy.

Crystal Palace poprvé v historii inkasoval na svém stadionu sedmkrát. „Reds“ zvýšili náskok před druhým Tottenhamem na šest bodů, „Kohouti“ ale mají nedělní utkání s Leicesterem k dobru.

Trápení Arsenalu podtrhl v 22. minutě Rob Holding, který si srazil do vlastní brány pokus nejlepšího střelce Evertonu Dominica Calverta-Lewina. V 35. minutě sice srovnal z penalty Nicolas Pépé, ale v závěrů první půle rozhodl hlavou po rohovém kopu Yerri Mina.

„Karamelky“ se posunuly v neúplné tabulce na druhé místo za svého městského rivala. Arsenal je na 15. místě, získal jen 14 bodů ze stejného počtu zápasů, což je nejhorší bilance od sezony 1974/75.

Vítězství Manchesteru City zařídil jediným gólem Raheem Sterling, který zužitkoval přihrávku Kevina De Bruyneho. Belgický špílmachr potvrdil 15. asistencí v tomto kalendářním roce pozici nejlepšího nahrávače ligy. „Citizens“ se výhrou posunuli v tabulce na páté místo o bod za svého dnešního soupeře, navíc mají zápas k dobru.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:

Crystal Palace - Liverpool 0:7 (44. a 68. Firmino, 81. a 84. Salah, 3. Minamino, 35. Mané, 52. Henderson), 

Southampton - Manchester City 0:1 (16. Sterling),

Everton - Arsenal 2:1 (22. vlastní Holding, 45. Mina - 35. Pépé z pen.), 

Newcastle - Fulham 1:1 (64. Wilson z pen. - 42. vlastní Ritchie).

Autor: